VIDEO SAM LEBRONA, PLAŽE SU VRH, A DONČIĆ JE USPAVAN: Dejan Joveljić, domaćin Srbiji u Kaliforniji, otkriva kakav je LOS ANĐELES
Foto: FSS

opasan mali

VIDEO SAM LEBRONA, PLAŽE SU VRH, A DONČIĆ JE USPAVAN: Dejan Joveljić, domaćin Srbiji u Kaliforniji, otkriva kakav je LOS ANĐELES

Fudbal -

Fudbalska reprezentacija Srbije odigraće u četvrtak u 4.00 časa ujutro prijateljsku utakmicu protiv selekcije SAD u Los Anđelesu.

Dejan Joveljić
foto: FSS

Selektor Dragan Stojković poveo je u Ameriku kombinovanu selekciju sastavljenu od igrača iz Superlige, pojačanu trojicom internacionalaca iz MLS lige. Dejan Joveljić, nekadašnji napadač Crvene zvezde i Ajntrahta, danas član Los Anđeles Galaksija, glavna je Piksijeva uzdanica.

Popualrni Jovelja je uz Vladu Divca domaćin srpskoj ekspediciji u "gradu anđela" i sunčanoj Kaliforniji.

- Velika mi je čast što sam dočekao reprezentaciju ovde u Los Anđelesu, u mojoj drugoj kući. Igraćemo protiv vrlo ozbiljne selekcije SAD, faliće im nekoliko igrača sa Svetskog prvenstva. Očekujem jako borbenu i jako dobru utakmicu - izjavio je Dejan Joveljić (23) za sajt FSS.

Dejan Joveljić
foto: FSS

Dejan Joveljić je 2021. godine napustio Ajntraht, posle pozajmice u austrijskom Volfzbergeru i potpisao ugovor sa Los Anđeles Galaksijem. Sada ima 23 godine i vrlo mlad je otišao u Ameriku.

- Igrao sam i u Austriji i Belgiji i kada uporedim MLS sa njihovim ligama, mogu da kažem da je MLS liga mnogo jača i mnogo zahtevnija fizički. A Bundesliga je ipak stepenica više - priča Joveljić i nastavlja:

- Mislim i siguran sam da nisam napravio loš potez, prošla sezona to pokazuje, verujem da ću u novoj još više pokazati. MLS liga će u budućnosti biti sve jača, pogotovo što se sledeće Svetsko prvenstvo organizuje ovde. Možda opet budem domaćin reprezentaciji.

Dejan Joveljić
foto: Profimedia

Govorio je mladić rođen u Republici Srpskoj i kakva je MLS liga.

- Mnogo velikih imena ima, ali sada ima sve više i mladih igrača. Takođe ima i mladih igrača koji odlaze iz Amerike. Prosek naše ekipe je 25, 26 godina, što je relativno mlado, recimo Toronto je doveo Bernadeskija iz Juventusa sa ozbiljnom karijerom, Insinje je malo stariji, ali ima i dosta nepoznatih i kvalitetnih igrača iz Južne Amerike.

Jedan je od omiljenih fudbalera Los Anđeles Galasija kada su navijači u pitanju. Zato je i proglašen sa njihove strane za igrača godine.

- Svaki pravi navijač prepoznaje rad na terenu, golovi doprinose tome. Taj osećaj nema cenu, jako sam srećan što sam se upisao u istoriju MLS lige. MVP od strane navijača? Šta reći, da dođem iz male zemlje i da budem izabran za najboljeg igrača godine u tako velikoj zemlji, to mi je dodatna motivacija i satisfakcija za napredak. Sledeća sezona uskoro kreće i nadam se da ću je ponoviti. Sve više ima navijača sa srpskim zastavama, čak dolaze i u dresovima Srbije, u mojim dresovima, neobjašnjiv osećaj.

Dejan Joveljić
foto: Printskrin/Instagram

Na konstataciju da se njegov iskusni saigrač, Meksikanac Ćićarito raduje njegovim golovima i da je nekako najsrećniji kada ih Joveljić postiže, imao je neočekivan odgovor.

- Jeste najsrećniji, sad da li je to istinska sreća, ili ne, na drugima je da procene - rekao je Joveljić i izrazio nadu da će njegov tim sledeće sezone uspeti da uđe među četiri najbolje ekipe u ligi.

Velika ljubav Dejana Joveljića je šah.

- Kao klinac sam igrao sa tatom, dedom, davali su mi i topa fore, eto kako sam tada igrao, ali aktivno sam počeo da se bavim i idem na časove kad sam bio u Anderlehtu. Išao sam i na časove jezika i časove šaha isti dan. I u šahu, kao i u životu - vučete dobre ili loše poteze i odgovorni ste za njih. Prosto.

Dejan Joveljić, Luka Ilić
foto: Printskrin/Jutjub

Rekorder je u sklapanju Rubikove kocke, sa nešto više od 48 sekundi, a velika njegova ljubav je i bilijar.

- U bilijaru sam osvajao neke amaterske turnire, ali protiv profesionalaca nisam uspeo.

Dejan Joveljić
foto: Printskrin/Instagram

Na pitanje FSS šta bi preporučio svojim reprezentativnim saigračima da posete u Los Anđelesu, šta mu se najviše dopada i da li je upoznao nekoga iz svetskog džet seta, kaže:

- Plaže koje su ogromne, sa dosta odbojkaških terena, toga nema kod nas. Nisam imao priliku da vidim nekog poznatog, verovatno se ne krećemo u istim krugovima. Išao sam na NBA utakmice, video Lebrona Džejmsa... Slikao sam se sa Lukom Dončićem, ali nismo popričali, malo je bio uspavan, žurilo mu se da postigne 40 poena - nasmejao je sve Dejan Joveljić.

Kurir sport/FSS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track