JEZIV POTEZ NAVIJAČA ATLETIKA: Jorgandžije pred derbi Madrida obesile lutku sa likom zvezde Reala
Foto: DAX Images/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Užas

JEZIV POTEZ NAVIJAČA ATLETIKA: Jorgandžije pred derbi Madrida obesile lutku sa likom zvezde Reala

Fudbal -

Fudbaleri Reala ugostiće večeras u okviru četvrtfinala Kupa kralja gradskog rivala Atletiko.

Pred ovaj duel na ulicama Madrida viđen je pravi verbalni rat navijača dva kluba sa ispisanim grafitima i parolama, ali i bizarne scene.

Na jednom od madridskih mostova navijači Atletika, popularne Jorgandžije, obesile su lutku sa likom Vinisijusa Žuniora i iznad nje istakle transparent na kome je pisalo: "Madrid mrzi Real".

Iako je mržnja između dva kluba od ranije na visikom nivou, nikada do sada nije zabeležen ovako jeziv detalj, pa su u Španiji svi šokirani.

Španski mediji naveli su da se radi o "rasističkom napadu" i ozbiljnoj pretnji".

Tamošnja policija je agenciji Frans pres saopštila da je otvorena istraga zbog incidenta, ne navodeći detalje.

"Izražavamo najoštriju osudu ovih događaja koji krše osnovna prava i dostojanstvo ljudi, i nemaju nikakve veze sa vrednostima koje predstavljaju fudbal i sport", navodi se u saopštenju Real Madrida.

Real Madrid pozdravlja podršku koju je dobio "nakon zlonamernog i groznog rasističkog i ksenofobnog čina koji je pretrpeo Vinisijus", i "nada se da će odgovorni biti kažnjeni".

Atletiko je u saopštenju naveo da su "takvi postupci grozni, nedopustivi i sramotni za društvo". Iz Atletika su dodali da je "rivalitet dva kluba veliki, ali uz međusobno poštovanje".

U septembru prošle godine nekoliko navijača Atletika snimljeno je kako pevaju rasističku pesmu upućenu brazilskom napadaču, uoči prvenstvene utakmice dva tima.

Policija je tada otvorila istragu i nije pronašla autore te pesme.

"Moramo da ga zaštitimo. Potreban je fudbalu. On ima izuzetan talenat i moramo da ga štitimo i fizički i psihički", rekao je trener Reala Karlo Ančeloti.

Četvrtfinalni meč Kupa kralja između Real Madrida i Atletiko Madrida igra se večeras u 21.00.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track