PIKSI JE U AMERICI PRONAŠAO IGRAČE ZA A REPREZENTACIJU: Ova tri fudbalera ispunila očekivanja SELEKTORA SRBIJE
Foto: Starsport

DEBITANTI

PIKSI JE U AMERICI PRONAŠAO IGRAČE ZA A REPREZENTACIJU: Ova tri fudbalera ispunila očekivanja SELEKTORA SRBIJE

Fudbal -

Srpska fudbalska reprezentacija sastavljena od igrača iz domaće Superlige i trojice internacionalaca iz MLS lige Dejana Joveljića, Đorđa Petrovića i Ranka Veselinovića pobedila je selekciju SAD u Los Anđelesu (2:1).

Dejan Joveljić, Luka Ilić
foto: FSS

Nekoliko fudbalera skrenulo je pažnju javnosti na sebe, a selektor Dragan Stojković bio je oduševljen trijumfom. Ono što posebno raduje jesu partije Luke Ilića, Vladimira Lučića i Veljka Simića. Ne bi trebalo bilo koga da iznenadi, ako neko od njih trojice, uz još nekoliko igrača dobije poziv od najboljih klubova Amerike, jer je na meču u Kaliforniji bio veliki broj skauta.

Veljko Simić
foto: FSS

Upravo su trojica nabrojanih fudbalera, uz Dejana Joveljića i golmana Đorđa Petrovića, ostavili najbolji utisak na meču. Luka Ilić je bio lucidan u veznom redu, uvek dobar na lopti, Vladimir Lučić kreativan po boku, jak u driblingu, dok je Veljko Simić nekoliko puta umeo dobro da "izlomi" odbrambene igrače američke selekcije. Ilić i Simić bili su strelci dva ključna gola za trijumf Srbije.

- Ima igrača koji će u skorijoj budućnosti izboriti status u A timu. Utisci su pozitivni, ne samo zbog rezultata i pobede koja je uvek važna. Čestitam momcima na velikoj borbenosti, obzirom da smo imali samo tri treninga. Igrači su pokazali kolektivni duh i na kraju nam se sve isplatilo - rekao je selektor Dragan Stojković.

Naredne utakmice reprezentacija Srbije igra u kvalifikacijama za EP, 24. marta protiv Litvanije u Beogradu, a onda tri dana kasnije u Podgorici protiv Crne Gore.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track