MOŽDA JE CRNOGORAC REŠENJE ZA NAPAD CRVENE ZVEZDE: Visoki centarfor moskovske Lokomotive mogao bi da stigne na Marakanu
Foto: Alexander Vilf / Sputnik / Profimedia

pojačanje iz rusije

MOŽDA JE CRNOGORAC REŠENJE ZA NAPAD CRVENE ZVEZDE: Visoki centarfor moskovske Lokomotive mogao bi da stigne na Marakanu

Fudbal -

Plejada poznatih i nepoznatih fudbalskih imena u prethodnih nekoliko meseci figuriralo je kao moguće rešenje za napad Crvene zvezde.

Licitiralo se sa velikim brojem imena iz Francuske, Rusije, Nemačke, pa i Srbije. Klub iz Ljutice Bogdana nije se oglašavao na pisanja medija, iako je bilo interesovanja za većinu pobrojanih napadača. Rukovodstvo kluba sa Zvezdanom Terzićem na čelu ostavilo je struci da izabere budućeg centarfora.

Zvezdan Terzić, Marko Petrović, Nikola Nikodijević, Slobodan Govedarica
foto: www.crvenazvezdafk.com

Pripreme u Turskoj pokazale su da je Crvenoj zvezdi potreban napadač, posebno kad Aleksandar Šilja Pešić nije u startnih 11. Kalifa Kulibali je otpisan, gotovo je izvesno da se vraća u Francusku, dok bi bacanje mladog Jovana Mijatovića u napad pod pritiskom, moglo da utiče loše na njegovu karijeru. Sa momkom koji još nije punoletan treba biti pažljiv, jer se radi o pravom fudbalskom biseru. Tako nešto nagovestio je i trener Miloš Milojević, tokom priprema u Turskoj.

Crvena zvezda bacila je oko na napadača moskovske Lokomotive Marka Rakonjca, nekadašnjeg fudbalera Čukaričkog. Radi se o korpulentnom momku koji ima 22 godine, visok je 191 centimetar i solidno se služi desnom nogom i glavom.

Marko Rakonjac
foto: Ramil Sitdikov / Sputnik / Profimedia

Prošle zime zablistao je na zimskim pripremama u dresu Čukaričkog, posebno u meču protiv kijevskog Dinama, kada je Ukajincima spakovao dva komada. Vođeni su pregovori između dva kluba, međutim Lokomotiva iz Moskve presekla je tvrđenje pazara od strane ljudi iz Dinama, pa je momak iz Bijelog polja prošlog leta, u transferu vrednom 2.500.00 evra zadužio zeleno-crveni dres sa brojem 77.

Potpisao je Marko Rakonjac ugovor sa Lokomotivom do juna 2026. godine, a u protekloj polusezoni odigrao je ukupno 15 utakmica, 12 u prvenstvu i tri u Kupu Rusije. Uglavnom je ulazio sa klupe, nije se upisao u listu strelaca, imao je samo jednu asistenciju. Za reprezentaciju Crne Gore upisao je samo jednu utakmicu, na debiju 22. marta 2022. godine protiv Grčke.

Crvena zvezda želi da Marka Rakonjca dovede na pozajmicu, sa pravom otkupa. Snažni napadač želi u Beograd, a sada je na upravama dva kluba na tome da vide mogu li i pod kojim uslovima realizovati transfer.

Kurir sport/A. R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track