DEO TRIBINE NA MARAKANI NOSIĆE IME SINIŠE MIHAJLOVIĆA: Crvena zvezda čuva uspomenu na legendu kluba
Foto: www.crvenazvezdafk.com

za večnost

DEO TRIBINE NA MARAKANI NOSIĆE IME SINIŠE MIHAJLOVIĆA: Crvena zvezda čuva uspomenu na legendu kluba

Fudbal -

Siniša Mihajlović ostavio je neizbrisiv trag u Crvenoj zvezdi, pošto je sa crveno-belima bio evropski i svetski šampion 1991. godine.

Siniša Mihajlović
foto: Printskrin/Instagram

Baš iz tog razloga FK Crvena zvezda odlučio je da zauvek sačuva uspomenu na fudbalskog velikana.

Kako saznaje Kurir Upravni odbor Crvene zvezde predložio je skupštini da se VIP zapad zove po Siniši Mihajloviću. Ne cela tribina, već samo deo VIP Zapad, centralni deo, koji je rezervisan za važne goste na utakmicama.

Stadion, Marakana, Crvena zvezda, Stadion Rajko Mitić
foto: FK Crvena zvezda/Nikola Mitić

Siniša Mihajlović igrao je za Crvenu zvezdu od zime 1990. do leta 1992. godine kada je prešao u Romi. Da nije bilo sankcija i rata na prostorima bivše Jugoslavije sasvim je izvesno da popularni Miha ne bi tako rano odlazio sa Marakane, jer je bio srećan i imao dobar ugovor u klubu.

Prva utakmica koju je Siniša Mihajlović odigrao za Crvenu zvezdu bila je prijateljska, protiv Beograda, a rezultat je glasio 2:6 u korist crveno-belih. Mihi je svega 10 minuta bilo dovoljno da u omiljenom dresu postigne gol, i tako najavi uspešan igrački boravak u Zvezdi.

Siniša Mihajlović
foto: FK Crvena zvezda

Simbolično, prva takmičarska utakmica za Sinišu Mihajlovića u dresu Crvene zvezde bila je protiv Vojvodine u Novom Sadu, koja je završena rezultatom 1:1. Ukupno, Siniša Mihajlović je u crveno-belom dresu odigrao 90 utakmica i postigao 23 gola,

FK Crvena zvezda će se u subotu od 16.00 časova u meču protiv Vojvodine, na startu prolećnog dela Superlige, oprostiti od Siniše Mihajlovića. Ulaz na utakmicu je besplatan, a u klubu očekuju masovnu posetu.

Kurir sport/A. R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track