SPEKTAKL U KRUŠEVCU, NAPREDAK DOČEKUJE PARTIZAN: Čarapani spremni za nadigravanje sa crno-belima
Foto: FK. Napredak

SUPERLIGA SRBIJE

SPEKTAKL U KRUŠEVCU, NAPREDAK DOČEKUJE PARTIZAN: Čarapani spremni za nadigravanje sa crno-belima

Fudbal -

Posle duge pauze, zbog Svetskog fudbalskog prvenstva u Kataru, ovog vikenda kreće prolećna sezona Super lige Srbije Na stadion “Mladost” u nedelju stiže Partizan, o čemu je bilo reči na današnjoj press konferenciji u taboru kruševačkih crveno belih.

-Očekuje nas jedan fudbalski praznik u Kruševcu. Da li smo spremni, voleo bih da znam odgovor. Ono što je izvesno, sve smo učinili da na vreme formiramo tim. Na pripremama u Antaliji smo imali odlične uslove za rad, dobre protivnike. Jedini peh koji nas je zadesio je virus, koji je zahvatio veliki broj igrača, ali to je već daleka prošlost. Tako da sa verom u ono što smo radili i optimizmom ulazimo u prvenstvo. Naravno, Partizanu se ne preti i samo mogu da izrazim nadu da možemo da pružimo žestok otpor crno – belima. Šta će nam taj žestok otpor doneti, videćemo posle nedeljnih 90 minuta. Sigurno da Beograđani ulaze u predstojeći duel sa velikim oprezom, jer zna se da je Napredak znao da im napravi probleme. Siguran sam da zbog toga dolaze sa najjačim snagama i velikim motivom. Na nama je da pružimo maksimum i u tom slučaju, možemo se nadati nekom povoljnom rezultatu, izjavio je trener Napretka Dušan Đorđević.

Na pripremama u Turskoj i Partizan i Napredak su imali prilike da odgledaju utakmice, koje su ovi klubovi odigrali i da vide i snime sve što ih je interesovalo. Start je uvek nepoznanica i neizvestan.

-U vreme modernih tehnologija, kada su snimci utakmica dostupni već posle nekoliko sati po odigravanju, sve informacije su javne. Partizan nije mnogo menjao tim, pre nekoliko dana je stigao vezni igrač Kolorado, koji nam nije poznat. Mi smo uradili planiranu doselekciju, pojačali tim. Nije svejedno što je prvo kolo baš Partizan, ali hajde da se nadamo da i ovom prilikom na startu može da se desi iznenađenje, istakao je kormilar Čarapanskog broda. Na konferenciji je govorio i kapiten Dejan Kerkez: -Imamo četvoricu novih igrača, koji će sigurno doneti novu energiju i kvalitet u našu igru. Ali, da bi zabeležili nešto protiv Partizana, moramo svi da damo svoj maksimum. Crno – beli su favorit, naša prednost je domaći teren, na kome nikom nije lako, pa neće ni njima biti. Dužni smo i željni da damo sve od sebe. Uželeli smo se fudbala, pauza je bila dugačka, a da li će naš maksimum biti dovoljan da na konto dodamo koji bod, videćemo, rekao je pouzdani defenzivac Čarapana.

Prema rečima Sanje Milutinović, PR Napretka, utakmice sa Partizanom i Crvenom zvezdom uvek su interesantne za gledaoce, a imaju i status visokog rizika. Zbog toga će sve ulice oko stadiona biti zatvorene za saobraćaj u nedelju od 11 do 17 časova. Kontrola na ulazima na stadion će biti pojačana, a navijačima Partizana sa klupskim obeležjima nije dozvoljen ulaz na zapadnu tribinu.

Karte su u prodaji od danas, pa Uprava apeluje na navijače iz Kruševca i okoline da na vreme obezbede ulaznicu, kako bi se izbegle gužve u nedelju i kako bi svi mogli na vreme da uđu na tribine.

Ž. Milenković / Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track