DELIJE IZAZVALE NAVIJAČKI HAOS?! Navijači Rome najavili dolazak u Beograd po OSVETU: Ako se zastave pojave ovde biće GRAĐANSKI RAT
Foto: Fabrizio Corradetti / ipa-agency / PA Images / Profimedia

EVROPA BRUJI O SUKOBU

DELIJE IZAZVALE NAVIJAČKI HAOS?! Navijači Rome najavili dolazak u Beograd po OSVETU: Ako se zastave pojave ovde biće GRAĐANSKI RAT

Fudbal -

Navijači Crvene zvezde, zajedno sa pristalicama Napolija, podigli su buru u navijačkom svetu u Italiji, ali i šire.

Nakon utakmice Roma - Empoli koja je odigrana u subotu u okviru 21. kola Serije A, srpski navijači, uz pomenutu podršku, napali su ispred stadiona "Olimpiko" u Rimu navijače Rome i tom prilikom došli do nekoliko zastavi čuvene grupe Fejdin, osnovane pre 50 godina.

Prema informacijama koje stižu iz Italije, Delije su posle utakmice sačekale da se 60.000 ljudi raziđe, a zatim su napale grupu navijača zaduženu za transport zastava i tom prilikom došla do velikih navijačkih trofeja.

Ovaj događaj uzburkao je navijačku scenu u Italiji.

Navijači Intera su se oglasili saopštenjem u kojem su osudili akciju navijača Zvezde i Napolija, dok su navijači Rome iste večeri pojurili na aerodrome u Rimu, ali i Milanu kako bi pokušali da pronađu srpske navijače, odnosno učesnike u napadu ispred "Olimpika".

Navijački portal "Siamo la Roma", što u prevodu na srpski jezik znači "mi smo Rim", navodi da su navijači Napolija u lošim odnosima sa vatrenim pristalicama "Vučice", a kontakt između Napolitanaca i Delija nastao je 2018. godine, kada su dva tima igrala u grupnoj fazi Lige šampiona.

Tada je u Napulju čak nastao grafit na kojem na ćirilici može da se pročita "Beograd je samo Crvena zvezda", dok pored toga, a ispod poruke na italijanskom jeziku, na engleskom piše "j**i Partizan".

Grafit u Napulju
Grafit u Napuljufoto: Printscreen

Kada je reč o reakciji pristalica ekipe iz Rima, na pomenutom portalu se navodi da je moguć dolazak grupe u Beograd kako bi se vratile zastave, a pominje se čak i da su navijači Lacija, najveći rivali Rominih ultrasa, ponudili pomoć, što deluje kao nezamisliva pojava.

Postoji i sumnja da zastave nisu prebačene u Beograd, već da se nalaze oko 230 kilometara južno od Rima - u Napulju.

"Vraćanje zastava je prioritet, ali moramo da reagujemo brzo. Ako bi se naše zastave pojavile u Napulju, izbio bi građanski rat", rekao je navijač Rome koji je zahtevao da ostane anoniman.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track