KAKO JE ĆIRO BLAŽEVIĆ DOBIO BATINE OD TUĐMANA: Bukvalno me istukao! Išao sam ulicom i DRAO SE!
Foto: Profimedia

ANEGDOTA

KAKO JE ĆIRO BLAŽEVIĆ DOBIO BATINE OD TUĐMANA: Bukvalno me istukao! Išao sam ulicom i DRAO SE!

Fudbal -

Trener svih trenera, neponovljivi Miroslav Ćiro Blažević, preminuo je u 88. godini života, posle duge i teške bolesti.

Legendarni hrvatski stručnjak više od deceniju hrabro se borio sa karcinomom. Prvi put mu je dijagnostifikovan tumor prostate 2011. godine. Godinu dana kasnije operisan je i zbog melanoma u početnoj fazi. Teška bolest se vratila 2019, ali veliki borac se nije predavao. Dva puta je uspeo da iz te bitke izađe kao pobednik, ali treći, nažalost, nije. Rak se proširio, zahvatio kosti i jetru i nije mu bilo spasa.

Ćiro je svoju bogatu trenersku karijeru započeo u Švajcarskoj. Tenirao je Veve, Sion, Lozanu i na kraju reprezentaciju Švajcarske. Blažević se 1979. vratio u Hrvatsku i preuzeo Rijeku. Napravio je zapažene rezultate i otišao u zagrebački Dinamo sa kojim je 1982. osvojio i šampionsku titulu. Dinamo je bio njegov klub, nakon odlaska iz Zagreba promenio je dosta timova, ali se više puta vraćao na Maksimir.

Kao veliki poštovalac Franje Tuđmana i istaknuti član HDZ-a, Ćiro 1992. godine nije mogao da odbije Tuđmnaov poziv da se vrati u Hrvatsku i preuzme voljeni klub, koji je tada promenio ime u Kroacija.

Iz tog perioda ostaće upamćena jedna anegdota koju je legendarni Ćiro nedavno otkrio. Naime, u jednom intervjuu koji je dao 2021. godine Blažević je priznao da je dobio batine od Franje Tuđmana.

"Kada sam rekao da je Ivić Pašalić pi*ka, bukvalno me istukao! Da se ne bi ponovilo, a ja sam to vrlo dobro shvatio. Hodao sam ulicom i drao se: Pašalić nije pi*ka!" otkrio je Ćiro.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track