PALI POTPISI U HUMSKOJ: Sporazum o saradnji FK Partizan i 8 članica JSD Partizan
Foto: Miroslav Todorović

PALI POTPISI U HUMSKOJ: Sporazum o saradnji FK Partizan i 8 članica JSD Partizan

Fudbal -

Fudbalski klub Partizan potpisao je danas sporazum o saradnji sa 8 članica JSD Partizan.

Sporazum o saradnji podrazumeva materijalnu, logističku i infrastrukturnu pomoć koju će FK Partizan omogućiti članicama JSD Partizan: bokserski klub Partizan, klub dizača tegova Partizan, Kuglački klub Partizan, Košarkaški ženski klub Partizan, Stonoteniski klub Partizan, Biciklistički klub Partizan, Plivački klub Partizan i Karate klub Partizan.

Generalni direktor Fudbalskog kluba Partizan Miloš Vazura okrio je šta podrazumeva sporazum o saradnji klubova JSD Partizan i koliko on znači samim klubovima.

-Potpisali smo sporazum sa devet klubova, a biće ih i više naravno. Pre svega, u pitanju je finansijska pomoć klubovima na mesečnom nivou, a iznos će se dogovarati na osnovu potreba manjih klubova. Takođe, stavili smo im na raspolaganje naš sportski centar „Teleoptik“, koji neke sekcije već koriste, kao što je na primer sekcija ženske košarke. Oni tamo mogu da treniraju, da se hrane, zaista su oduševljeni tim delom pomoći. Stavljamo na raspolaganje i naš marketing tim kao i finansijsku službu. Mnogo im znače te vrste pomoći, manji klubovi su to i predložili a mi smo prihvatili. Ugovor je potpisan na godinu dana, a siguran sam da će se i produžavati narednih godina. Želimo da pokažemo da smo solidarni i da smo tu da pomognemo svim klubovima SD Partizan.

Posle završenog sastanka, predstavnici klubova su iskazali zadovoljstvo postignutim sporazumom i tom prilikom su izjavili: „Kao perjanica JSD Partizan, FK Partizan ističe da sa zadovoljstvom i u svakoj prilici stoji uz njih i želi da pomogne klubovima, članovima društva.“

Predsednik kluba dizača tegova Rašo Vučinić izjavio je sledeće:

-Ova saradnja je od osnivanja Kluba dizača tegova nešto što će najviše doneti našem klubu i sa čime možemo da očekujemo još bolje rezultate u budućnosti. Naš klub je bio prvak države u ženskoj konkurenciji prošle godine, međutim sa ovim sredstvima i ovom pomoći možemo da očekujemo uspehe i u muškoj konkurenciji. Pomoć manjim klubovima donosi sigurnost i prosperitet, moram da se zahvalim Fudbalskom klubu Partizan za veliku pomoć. Postoji nagoveštaj da ćemo dobiti i sponzora, ako se to desi, ovo je zaista istorijski trenutak za manje klubove Partizana.

Da li je i ranije bila praksa da Fudbalski klub pomaže manjim sekcijama?

-Bila je praksa, uvek su pomagali, sve zavisi od toga u kakvom je stanju bio i Fudbalski klub u tom trenutku, ali uvek smo imali sigurnost i oslonac u Fudbalskom klubu. Sada je sve dignuto na još viši nivo, niko, zaista, ni od sportista ni od uprave, nije mogao da očekuje ovoliku pomoć. Svi znamo koliko je teško funkcionisati u sportu bez sponzora i pomoći, i želim još jednom da naglasim ovo je zaista jedna velika pomoć. – zaključio je Vučinić.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track