NEMANJA VIDIĆ POTPUNO OTVORENO ZA ENGLESKE MEDIJE: Želim da budem neko ko može da utiče na fudbal!
Foto: EPA/Alba Vigaray

PROMENE

NEMANJA VIDIĆ POTPUNO OTVORENO ZA ENGLESKE MEDIJE: Želim da budem neko ko može da utiče na fudbal!

Fudbal -

Slavni srpski fudbaler Nemanja Vidić govorio za britanske medije u trenutku kada mu se u srpskom fudbalu daju male šanse za mesto predsednika FSS.

U opširnom intervjuu za "Inews" govorio je o Mančester junajtedu, Premijer ligi, ali i temi koja ovdašnju javnost najviše zanima - izvori u FSS.

''Želim da budem neko ko može da utiče na fudbal i da mu donese nešto, iz perspektive navijača i igrača. U Srbiji postoje različiti izazovi. Potrebni su nam konkurentni ljudi na odgovornim ulogama. Mislim da u fudbalu ima mnogo novca, tako da na pozicijama sportskih direktora, skauta morate imati stručnjake, koji će vam pomoći da dobijete ono što želite", rekao je Vidić.

Nemanja Vidić
foto: Profimedia

"Vidimo da tržište transfera postaje ludo, mislim da moramo više da se vratimo razvoju igrača, a a manje kupovini finalnog proizvoda. Sada možemo da vidimo da neki klubovi imaju problema sa Finansijskim fer plejom jer troše mnogo novca. Novca ima, ali moramo da imamo određene principe da i dalje moramo da proizvodimo igrače i da imamo domaću bazu. Zato mislim da bivši fudbaleri moraju više da budu uključeni u ove programe kako bi podržali posao i ljude koji daju novac", smatra nekadanji fudbaler Srbije, pa nastavlja:

"Ako vidite u kom pravcu fudbal ide, mislim da nam je potrebno da više bivših fudbalera budu uključeno. Poslednjih 10, 15 godina fudbal sve više postaje biznis. Moramo da pronađemo ravnotežu i balans. Mislim da moramo da imamo više fudbalera na važnim pozicijama u fudbalskom ekosistemu kako bi mogli da utiču, predstavljaju i razumeju sadašnje fudbalere i fudbal u celini'', objasnio je Vidić.

(Kurir sport/Inews)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track