LEKOVIĆ RAZMIŠLJA HOĆE LI DA SE KANDIDUJE ZA PREDSEDNIKA FSS: Potrebno nam je jedinstvo, da svi sednemo i dogovorimo se!
Foto: Starsport

protiv podela

LEKOVIĆ RAZMIŠLJA HOĆE LI DA SE KANDIDUJE ZA PREDSEDNIKA FSS: Potrebno nam je jedinstvo, da svi sednemo i dogovorimo se!

Fudbal -

Izbori za predsednika Fudbalskog saveza Srbije biće zanimljivi. Nemanja Vidić zvanično je najavio kandidaturu.

Nebojša Leković
foto: Starsport

Hoće li biti još kandidata na izbornoj skupštini 14. marta u Staroj Pazovi pokazaće vreme. Nebojša Leković imao je želju da izađe na crtu Nenadu Bjekoviću na prošlim neuspelim izborima održanim pred početak Mundijala u Kataru, međutim, na kraju je odlučio da se povuče.

- Fudbalska organizacija je u izuzetno teškoj situaciji. Ne znam kome je u cilju da se sve ovo razvlači. Vidim da ima kandidata i smatram da nam je potreban novi dogovor. Počele su da se formiraju strane, a to nije dobro - rekao je Nebojša Leković za Kurir i dodao:

- Moja poruka je da su svi potrebni srpskom fudbalu, na različitim mestima. Treba da sednemo i da se dogovorimo, za dobrobit srpskog fudbala. Da se ne delimo, već da se ujedinimo. Ako se budemo suprotstavljali jedni drugima, onda to neće izaći na dobro. Suština je da kuću moramo praviti od temelja, a ne od krova.

Nemanja Vidić
foto: @starsport

Konkretno smo pitali Nebojšu Lekovića, hoće li se kandidovati za predsednika FSS, mada je pre toga potrebno da bude jedan od 85 delegata, kako bi ušao u skupštinu FSS. Nemanja Vidić je ušao u skupštinu, a danas je i zvanično objavio kandidatutu.

- Nisam još odlučio. Imam dosta podrške i zahteva da se kandidujem... Ali, ulaziti u ovakve trke, nisam baš najraspoloženiji. Da na taj način učestvujem. Ja sam za to da sednemo i da vidimo gde ćemo i šta ćemo. Dve godine nemamo proerdsednika i prosto je neverovatno kako nas je UEFA toliko tolerisala. I ne samo zvanični Nion, već i naše ministarsvo za sport - zaključio je Nebojša Leković, po zvanju advokat, koji je bio generalni sekretar Crvene zvezde i predsednik FSS.

Kurir sport/A. R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track