SELEKTOR TURSKE RADI NA KASI U SUPERMARKETU: Slavni Nemac pomaže Turskoj posle razornog zemljotresa! ODRADIO CELU SMENU (VIDEO)
Foto: Pritnscreen

ZEMLJOTRES

SELEKTOR TURSKE RADI NA KASI U SUPERMARKETU: Slavni Nemac pomaže Turskoj posle razornog zemljotresa! ODRADIO CELU SMENU (VIDEO)

Fudbal -

Veliki broj spasilaca je na terenu i među ruševinama u Turskoj i Siriji izvlače preživele posle razornog zemljotresa koji je pogodio te dve zemlje.

Takođe, veliki broj volontera, poznatih ličnosti i sportista izašlo je na mesto tragedije i pomaže koliko može.

Jedan od njih je i slavni Nemac Stefan Kunc, trenutno selektor fudbalske reprezentacije Turske koji pomaže u jednoj lokalnoj prodavnici. On je seo za jednu od kasa u marketu i odradio smenu tokom koje je cilj bio da se prikupi što više novčanih sredstava koja će biti prosleđena, prenosi "Mondo".

Više od 90 odsto preživelih u zemljotresima bude spaseno u prva tri dana posle katastrofe. Taj period može i znatno da varira u zavisnosti od vremena, učestalosti naknadnih potresa i brzine dolaska pomoći.

Po najnovijim zvaničnim podacima u zemljotresu magnitude 7,8 koji je u ponedeljak pogodio Tursku i Siriju stradalo je najmanje 24.490 ljudi, od kojih 20.937 u Turskoj i 3.553 u Siriji.

(Kurir sport/Mondo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track