VAR POTPUNO ZAKAZAO: Arsenal i Brajton ŽESTOKO oštećeni!
Foto: SIPA / Sipa Press / Profimedia

PREMIJER LIGA

VAR POTPUNO ZAKAZAO: Arsenal i Brajton ŽESTOKO oštećeni!

Fudbal -

Udruženje profesionalnih fudbalskih sudija (PGMOL) saopštilo je da je tokom utakmica engleske Premijer lige Arsenala i Brajtona načinjena "ljudska greška prilikom primene VAR sistema".

Šef sudija Hauard Veb kontaktirao je Arsenal i Brajton, nakon što su tokom njihovih utakmica načinjene "znatne greške", navodi se u saopštenju.

Veb je objasnio da je u pitanju bila "ljudska greška" tokom procesa VAR u obe utakmice.

"Oba incidenta, do kojih je došlo usled ljudske greške u vezi sa analizom ofsajd situacija, PGMOL detaljno razmatra", navodi se u saopštenju.

Arsenal je u subotu odigrao nerešeno 1:1 protiv Brentforda, a sudije su pogrešile pošto je na početku akcije uoči izjednačujućeg gola Brentforda koji je postigao Ajvan Toni, bio ofsajd.

Kako je preneo Skaj, VAR sudija Li Mejson na Arsenalovoj utakmici, "zaboravio" je da nacrta linije na ekranu, koje bi pokazale da je Kristijan Norgard bio u ofsajdu pre nego što je asistirao Toniju kod izjednačujućeg gola.

Brajtonu je posle nepostojećeg ofsajda poništen gol u utakmici protiv Kristal Palasa, koji je postigao Pervis Estupinjan. Utakmica je završena nerešeno 1:1.

Udruženje se izvinilo Brajtonu nakon što je priznalo da su VAR sudije nepravilno iscrtale linije kojim su pokušale da utvrde da li je bio ofsajd.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track