PO ČETIRI SRBINA I HRVATA: Englezi izabrali najjači tim moderne Jugoslavije: Balkanska briljantnost, da li bi bili svetski prvaci?
Foto: Profimedia, Shutterstock, Printscreen/Wikipedia

Tadić i Modrić u vezi

PO ČETIRI SRBINA I HRVATA: Englezi izabrali najjači tim moderne Jugoslavije: Balkanska briljantnost, da li bi bili svetski prvaci?

Fudbal -

Briljantnost Balkana!

Upravo tim naslovom engleski Dejli mejl je najavio tekst u kome se bavio temom ko bi činio najboljih 11 moderne Jugoslavije i da li bi taj tim mogao da osvoji titulu šampiona sveta.

Dejli mejl je podsetio na istorijat Jugoslavije kao zemlje, ali fudbalska dostignuća između 1918. i 1992. godine. Podsetio je na polufinala Svetskog prvenstva 1930. i 1962. godine, kao i finala na Evropskom prvenstvu 1960. i 1968. godine.

fudbal, reprezentacija, Dušan Vlahović, Dušan Tadić, Sergej Milinković-Savić, Nikola Milenković, Luka Modrić
foto: Screenshot/Daily mail

Kada je tim u pitanju, Englezi su na gol stavili Slovenca Jana Oblaka (30), golmana Atletika iz Madrida.

U sistemu u kome zadnju liniju drže trojica igrača, tu su Crnogorac Stefan Savić (32) iz madridskog Atletika, Hrvat Joško Gvardiol (21) iz Lajpciga i srpski reprezentativac Nikola Milenković (25) iz Fjorentine.

Centralnu vezu čini hrvatski dvojac Mateo Kovačić (28) iz Čelsija i Luka Modrić (36) iz Reala. Desno je kapiten Srbije Dušan Tadić (34) iz Ajaksa, a levo Hrvat Ivan Perišić (34) koji je nedavno stigao u Totenhem.

Istureni, ili ofanzivni vezni fudbaler u formaciji 3-5-2 je Srbin Sergej Milinković-Savić (27) iz Lacija.

Napadački tandem čine Srbin Dušan Vlahović (23) i Bosanac Edin Džeko (36), fudbaleri Juventusa, odnosno Intera.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track