SRBIN JE NAJBOLJI IGRAČ LIVERPULA: Kakve reči legendarnog Mohameda Salaha za mladog fudbalera! I to pred TV kamerama!
Foto: Printskrin/Tviter

rađa se nova zvezda

SRBIN JE NAJBOLJI IGRAČ LIVERPULA: Kakve reči legendarnog Mohameda Salaha za mladog fudbalera! I to pred TV kamerama!

Fudbal -

Liverpul je na Enfildu u gradskom derbiju 23. kola Premijer lige savladao Everton rezultatom 2:0.

Mohamed Salah, Stefan Bajčetić
foto: Printskrin/Tviter

Strelci za Crvene bili su Mohamed Salah i Kodi Gakpo, pa je tim menadžera Jirgena Klopa konačnos tigao do pobede. U poslednje četiri utakmice Liverpul je doživeo čak tri poraza.

Trijumf u gradskom derbiju vratio je nadu u dobar završetak sezone. Za Liverpul je još jednom veoma dobro odigrao Stefan Bajčetić, 18-godišnji fudbaler sa španskim i srpskim pasošem.

Posle utakmice Bajčetića, koji igra u veznom redu, pred kamerama javno je pohvalio saigrač Mohamed Salah.

- Otkad je počeo da igra za nas, on je najbolji igrač ovog tima! Stefan je sjajna osoba i vrhunski fudbaler. Svaku utakmicu maksimalno se trudi - rekao je Mohamed Salah.

Stefan Bajčetić, Jirgen Klop
foto: Paul Currie / Shutterstock Editorial / Profimedia

Stefan se osmehnuo posle lepih reči Salaha na njegov račun. Potom je i Jirgen Klop pohvalio mladog Srbina.

- Iskazao se Bajčetić večeras, veoma sam zadovoljan njegovom igrom. On je vrhunski fudbaler, vrlo inteligentan i smiren. Stavio sam ga na novu poziciju. Bio je štoper, onda zadnji vezni, a sad je centralni vezni, "osmica". Pitao sam ga je li mu se svidela ta uloga, odgovorio mi je "O, da!" - rekao je Klop posle utakmice s Evertonom.

Stefan Bajčetić je dete iz mešovitog braka, Srbina i Špankinje. Otac Srđan Bajčetić, bivši fudbaler Vojvodine i Crvene zvezde, dok je igrao za Seltu iz Viga upoznao je Paulu Estavez sa kojom se oženio i 22. oktobra 2004. dobio naslednika. Mladić ima srpsko i špansko državljanstvo.

Srđan Bajčetić
foto: Printskrin

Jirgen Klop je od početka verovao u mladog fudbalera, još od decembra 2020. kada je za njega platio Selti iz Viga 300.000 evra. Danas Stefan Bajčetić prema proceni sajta Transfermarkt vredi 1.000.000 evra, sa tendencijom velikog rasta.

Stefan Bajčetić je za prvi tim Liverpula debitovao ove sezone. Odigrao je 20 utakmica, dao jedan gol i imao jednu asistenciju. Liverpul je trijumfom nad Evertonom prekinuo niz od četiri kola bez pobede u Premijer ligi. Sada imaju 32 boda i nalaze se na devetom mestu. Od četvrte pozicije, na kojoj je trenutno Njukasl i koja vodi u Ligu šampiona, Crvene deli devet bodova.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track