SKAUTI IZ RUSIJE POMNO PRATE STRAHINJU ERAKOVIĆA: Da li je transfer na pomolu, koliko novca može da uzme Crvena zvezda?!
Foto: Ana Paunković

stigli u beograd

SKAUTI IZ RUSIJE POMNO PRATE STRAHINJU ERAKOVIĆA: Da li je transfer na pomolu, koliko novca može da uzme Crvena zvezda?!

Fudbal -

Strahinja Eraković, mladi defanzivac Crvene zvezde, pomno je praćen od skauta nekoliko klubova iz Evrope. Najkonkretniji su do sada bili iz Rusije, mada ništa manje aktivni nisu bili ni oni iz Italije, Francuske i Španije.

Strahinja Eraković
foto: www.crvenazvezdafk.com

Prethodnih meseci dva ruska kluba Zenit iz Sankt Peterburga i Krasnodar pokazivali su interesovanje za Strahinju Erakovića. Pokušavali su i jedni i drugi da realizuju transfer, međutim čelnici Crvene zvezde bili su čvrsti, nisu želeli da idu ispod cene od 10.000.000 evra. Generalni direktor kluba Zvezdan Terzić rekao je na zimskom okupljanju, pred start sezone, da je klub odbio ponudu vrednu 9.000.000 evra za Strahinju Erakovića.

Sada se u trku, prema saznanjima Kurira uključila i Lokomotiva iz Moskve. Emisari ovog kluba su u Srbiji, gledali su Strahinju Erakovića (22) protiv Voždovca, a posmatraće ga i na utakmici u subotu (15.00) protiv Čukaričkog na stadionu "Rajko Mitić".

Strahinja Eraković
foto: Starsport

Rusi nisu zvanično stupili u kontakt sa rukovodstvom Crvene zvezde, tačnije raspituju se za cenu Strahinje Erakovića i opipavaju puls čelnika šampiona Srbije. I njima je jasno da je Crvena zvezda odredila sumu ispod koje neće da ide, ali da je spremna za razgovore i pregovore.

Strahinja Eraković ima odličnu sezonu iza sebe. Osvajač je duple krune sa Crvenom zvezdom, a bio je i standardan u Ligi Evrope i kvalifikacijama za Ligu šampiona. Njegovo ime našlo se na spisku 26 fudbalera reprezentacije Srbije koja je igrala na Mundijalu u Kataru.

Stefan Mitrović
foto: www.crvenazvezdafk.com

Pored Strahinje Erakovića, brojni emisari i skuati evropskih klubova ove zime su pratili i igre Stefana Mitrovića i Iraklija Azarova, dvojice fudbalera koji bi narednog leta mogli da ostvare unosne transfere u Evropu.

Kurir sport/A. R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track