LUDNICA U PARIZU, USPAVANKA U MILANU! Bajern bi NAGRABUSIO da nije bilo VAR-a, Mbape podsetio zbog je MAJSTOR fudbala!
Foto: Icon Sport / ddp USA / Profimedia

LUDNICA U PARIZU, USPAVANKA U MILANU! Bajern bi NAGRABUSIO da nije bilo VAR-a, Mbape podsetio zbog je MAJSTOR fudbala!

Fudbal -

Nakon tri i po meseca pauze, ljubitelji fudbala ponovo su uživali u mečevima Lige šampiona. U okviru osmine finala prestižnog takmičenja, fudbaleri Pari Sen Žermena izgubili su na svom terenu od minhenskog Bajerna sa 0:1, dok je Milan na "San Siru" pobedio Totenhem identičnim rezultatom - 1:0.

Bavarci su krenuli ofanzivno od prvog sudijskog zvižduka, fudbaleri Bajerna su ušli u ovaj meč sa mnogo više energije, dok su Parižani totalno bezopasno delovali na terenu, nisu imali pravu ideju, pa su kroz neke polu kontre pokušavali da ugroze protivnički gol.

Bajern je igrap "viktorije" oko gola PSŽ-a, šanse su se stvarale ali lopta nije želela da završi u golu francuskog giganta.

Koliko je PSŽ bio bezopasan u prvih 45 minuta, dovoljno govori podatak da su Parižani samo jedan gol uputili ka golu Bajerna.

Nastavili su Bavarci sa totalnom ofanzivom u nastavku, i takva igra im se isplatila u 53. minutu. Posle sjajnog centaršuta Alfonsa Dejvisa, lopta je došla do Komana, koji je maestralnim udarcem savladao Donarumu.

Mbape je još jednom pokazao koliko znači svom timu. Nakon ulaska brzonogog fudbalera, igra PSŽ-a se preporodila. Francuski as je ulazio u šanse, pravio probleme protivničkim defanzivcima, čak dva puta zatresao protivičku mrežu, ali su oba pogotka poništeni zbog ofsajda.

Milan je otvorio utakmicu na najbolji mogući način, tako što je do prednosti stigao već u 7. minutu. Tada se Braim Dijas našao na pravom mestu u pravo vreme, naleteo je na jedan odbitak i bez većih problema poslao loptu u mrežu engleskog tima.

Posle toga, tempo igre je značajno opao, "rosoneri" su se povukli, dok su Englezi imali nekoliko solidnih šansi, ali nisu uspeli da režiraju preokret.

Sutra su na programu još dve zanimljive utakmice, snage će odmeriti Briž - Benfika i Dortmund - Čelsi. Ljubiteljima najvažnije sporedne stvari na svetu je zanimljiviji duel u Nemačkoj, gde će se sastati dva nekadašnja šampiona Evrope.

Uživo,

PSŽ - BAJERN: 0:1 (0:0)

MILAN - TOTENHEM: 1:0 (1:0)

Završene su utakmice.

82. minut - Ponovo je Mbapeu poništen gol. Franucski fudbaler mnogo znači PSŽ-u, to je neminovno. Brzonogi as je ponovo postigao gol, koji je opet poništen zbog ofsajda.

72. minut - Njabolja prilika za PSŽ na večerašnjoj utakmici. Posle jedne kontre, Mbape je izašao 1 na 1 sa Zomerom, ali je golman Bajerna fenomenalnom intervencijom sačuvao svoju mrežu. Lopta je potom došla do Nejmara koji je šutirao, ponovo je Mbape natrčao na loptu, pogodio, ali se našao u ofsajd poziciji.

63. minut - Uspavanka u Milanu. Većih uzbuđenja nema, igra se odvija između dva šesnaesterca. Pokušava Totenhem do izjednačenja, ali bez prave ideje u napadu, pa defanzivci italijanskog tima nemaju većih problema.

53. minut - GOOOOOL! Vodi Bajern 1:0. Potpuno zasluženo, u strelce se upisao Kingsli Koman. Posle sjajnog centaršuta Alfonsa Dejvisa, lopta je došla do Komana, koji je maestralnim udarcem savladao Donarumu.

- Prvo poluvreme je završeno.

37. minut - Na utakmici između Milana i Totenhema uzbuđenja većih nema. Posle obećavajućeg početka, tempo igre je značajno opao.

26. minut - Pravo je čudo kako Bavarci nisu postigli bar jedan pogodak do sada. Nemci su mnogo više pokazali, sve su opasniji i pitanje je trenutka kada će lopta završiti u mreži Pari Sen Žermena.

18. minut - Zanimljivu utakmicu gledamo u Parizu, sa sada, lopta je više u nogama fudbalera Bajerna. Nemački gigant kruži oko kaznenog prostora PSŽ-a, strpljivo čeka šansu, dok Parižani kroz kontre pokušavaju da se približe protivničkom golu.

7. minut - GOOOOOL! Erupcija oduševljenja na San Siru. Milan vodi protiv Totenhema - 1:0! Nakon jednog odbitka, Diaz se našao na pravom mestu i poslao loptu u protivničku mrežu.

1. minut - Počele su obe utakmice.

Uoči meča:

Poznati sastavi za meč PSŽ-a i Bajerna:

PSŽ: Donaruma - Hakimi, Ramos, Markinjos, Mendeš – Danilo, Soler, Zair-Emeri, Verati – Mesi, Nejmar.

BAJERN: Zomer - Kanselo, De Liht, Upamekano, Pavar – Kimih, Gorecka – Musijala, Sane, Koman, Čupo-Moting

Poznati sastavi za meč Milana i Totenhema:

MILAN: Tatarušanu – Tijao, Kalulu, Kjer, Ernandes – Salemakers, Krunić, Tonali, Dijas – Leao, Žiru.

TOTENHEM: Forster – Emerson, Romero, Dajer, Lengle – Skip, Sar, Kuluševski, Perišić – Son, Kejn.

Trener fudbalera Pari Sen Žermena Kristof Galtje rekao je da su u ekipi zabrinuti zbog slabijih rezultata, ali da svi moraju "manje da pričaju, a više da rade", uoči predstojeće prve utakmice osmine finala Lige šampiona protiv Bajerna iz Minhena.

"Moramo manje da pričamo, a više da radimo i da na pravi način analiziramo stvari", rekao je Galtje.

Trener pariske ekipe ima razloga za brigu, pošto je njegova skupocena ekipa izgubila četiri puta u poslednjih 10 utakmica i primila 13 golova, a Bajern podiže formu, nakon što je postigao 11 golova u tri utakmice.

"Naravno da igrači imaju svoj ponos, imam ga i ja. Da, zabrinuti smo zbog utakmice sa Bajernom, ali moramo biti bistre glave", dodao je Galtje.

Bavarci su došli u prestonicu Francuske došli bez Sadija Manea, koji se još uvek nije potpuno oporavio od povrede. Trener Julijan Nagelsman je zadovoljan podizanjem forme cele ekipe.

"PSŽ je fantastičan tim, ali u fudbalu je sve moguće. Pretpostavili smo da će oni učiniti sve da Mesi i Mbape budu spremni za meč. Mi možemo Lea da čuvamo samo kao tim, da pokupšamo da presečemo dristribuciju lopte ka njemu, ali ka Nejmaru i Mbapeu. Rival ima mnogo talentovanih igrača, ali ja sam uveren da će samo performanse celog tima obiti odlučujuće za ishod. Bićemo hrabri, ovakvi mečevi vam daju ekstra motivaciju da budete najboilji što možete", istakao je Naglesman.

Ova dva tima odigrala su do sada osam mečeva u evrokupovima, Bavarci su slavili pet puta, Parižani tri puta. Sastali su se u finalu Lige šampiona 2020. godine i Bavarci su golom Kingsija Komana iz 59. minuta slavili 1:0.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track