LEGENDARNI NEMAC O GROFU BOŽOVIĆU: Pamtim ga kao vrhunskog trenera! Sarađivali smo u moskovskom Dinamu!
Foto: www.crvenazvezdafk.com

ne zaboravlja

LEGENDARNI NEMAC O GROFU BOŽOVIĆU: Pamtim ga kao vrhunskog trenera! Sarađivali smo u moskovskom Dinamu!

Fudbal -

Čuveni nemački fudbaler Kevin Kuranji prisetio se dana provedenih u Rusiji, kada je nosio dres moskovskog Dinama.

Kevin Kuranji
foto: Printskrin/Instagram

Rođen u Brazilu pre 40 godina, od oca Mađara iz Nemačke i majke iz Paname, Kevin Kuranji bio je atrakcija gde god je igrao. Tako je bilo i pred kraj karijere u Dinamu iz Moskve, čiji je dres nosio od 2010. do 2015. godine.

Za to vreme sarađivao je sa nekoliko trenera, međutim, dvojica su ostavili poseban utisak na njega. Pre svega zbog stručnosti, a onda i karaktera. Jedan od njih bio je i Miodrag Grof Božović, nekadašnji strateg Crvene zvezde.

Miodrag Božović
foto: www.arsenaltula.ru

- Ko je bio najbolji trener u Dinamu? Imali smo dosta dobrih stručnjaka. Čerčesov je bio vrhunski trener. Ali... Moj prvi trener u Rusiji bio je Miodrag Božović. I on je sjajan. Dakle, Dinamo je imao dva vrhunska trenera - Božovića i Čerčesova - rekao je Kevin Kuranji u razgovoru za portal Sports.ru.

Miodrag Božović je u Rusiji od 2008. godine. Karijeru je počeo na klupi Amkara iz Perma, da bi potom radio u Moskvi, Dinamu, Rostovu, Lokomotivi, Arsenalu iz Tule i Krila Sovjetovu.

Kevin Kuranji fudbal je počeo da igra na plažama u Brazilu, u rodnom Rio de Žaneiru. U Nemačku je došao sa 15 godina. Prvi ugovor potpisao je sa Štutgartom u kojem je igrao šest sezona. U Šalke je prešao 2005. godine.

Kevin Kuranji
foto: Printskrin/Instagram

Selektor Rudi Feler pružio mu je priliku da se dokaže u dresu reprezentacije Nemačke. Debitovao je u martu 2003. protiv Litvanije. Otad je bio standardni reprezentativac Pancera. Odigrao je 49 utakmica i postigao 19 golova.

Predvodio je napad Nemačke na Evropskom prvenstvu u Portugalu 2004, Kupu konfederacija 2005, Svetskom prvenstvu 2006, a bio je i učesnik Evropskog šampionata 2008.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track