BIO JE OPTUŽEN ZA SILOVANJE, A SADA GA VIŠE NE ŽELE U KLUBU: Mančester junajted uskoro odlučuje o sudbini TALENTOVANOG IGRAČA
Foto: Lindsey Parnaby / AFP / Profimedia

ima li spasa

BIO JE OPTUŽEN ZA SILOVANJE, A SADA GA VIŠE NE ŽELE U KLUBU: Mančester junajted uskoro odlučuje o sudbini TALENTOVANOG IGRAČA

Fudbal -

Mejson Grinvud bio je do pre godinu dana jedan od najtalentovanijih fudbalera na svetu, momak sa više nego lepom i obećavajućom perspektivom.

Mejson Grinvud
foto: EPA/Peter Powell

Britanski mediji pisali su hvalospeve o Mejsonu Grinvudu, proricali mu blistavu budućnost. Mančester junajted bio je spreman da mu ponudi novi milionski ugovor. A, onda mu se desilo pomračenje uma. Višak novca, određena doza alkohola i bahanalije pretvorile su se u ono najgore - napastvovanje svoje devojke Harijet Robson.

Bilo je toliko strašno da je ona fotografije, gde je u modricama i u krvi objavila na društvenim mrežama. Policija je odmah uhapsila nasilnika. Mejson Grinvud optužen je za pokušaj silovanja i napad u januaru 2022. godine. Dva puta je hapšen i privođen.

Harijet Robson
foto: Printskrin/Instagram

Mančester junajted je posle odluke tužioca da povede krivični postupak protiv mladog fudbalera, automatski suspendovao momka koji je ponikao u njihovoj akademiji. Zabranjeno mu je da trenira i igra utakmice. Do pre godinu dana mladi Englez vredeo je 50.000.000 evra, a sada je njegova vrednost prema portalu Transfermarkt - 0.

Mejson Grinvud (21) nedavno je oslobođen optužbi za silovanje, seksualni napad i pretnje smrću. Krivični postupak protiv njega je odbačen. Klub Mančester junajted odlučio je da porazgovara sa svim fudbalerima i fudbalerkama u klubu, kako bi doneo odluku o budućnosti mladog napadača.

Mejson Grinvud
foto: Paul Currie / PA Images / Profimedia

Prema navodima britanskih medija, mnogi u klubu zabrinuti su zbog mogućeg povratka mladog Engleza na treninge i utakmice. Najviše zbog toga što bi mogli da izgube bogate sponzorske ugovore, jer Mejson Grinvud sa sobom nosi negativnu konotaciju.

Američki proizvođač sportske opreme Najki je raskinuo sponzorski ugovor sa Mejsonom Grinvudom prošle godine, a kompanija Elektronik art ga je uklonila iz video igre Fifa 22.

Mejson Grinvud
foto: Paul ELLIS / AFP / Profimedia

Mejson Grinvud, momak čiji su roditelji sa Jamajke, odigrao je za Mančester junajted 83 utakmice i dao 22 gola. Sa klubom ima milionski ugovor do juna 2025. godine.

Ukoliko mu Mančester junajted ne pruži drugu priliku, sasvim je izvesno da će morati da napusti Englesku, jer nijedan klub iz Premijer lige ne želi igrača sa negativnim imidžom u svojim redovima. Rešenje je možda odlazak u Tursku, jer se za njega interesuje Fenerabhče. Inter i Bajern koji su ga ranije želeli, odavno su odustali od transfera.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track