DELIJE DIGLE CELU EVROPU NA NOGE: Vanredno stanje na navijačkoj sceni! Tifozi Rome traže "IZDAJNIKA" među Italijanima!
Foto: Starsport/Srđan Stevanović

paljenje zastave

DELIJE DIGLE CELU EVROPU NA NOGE: Vanredno stanje na navijačkoj sceni! Tifozi Rome traže "IZDAJNIKA" među Italijanima!

Fudbal -

Simpatizeri Crvene zvezde Delije trenutno su glavna vest kada je u pitanju navijačka scena u Evropi.

Delije
foto: Privatna arhiva

Nema dana, a da neki medij ne napiše tekst o akciji Delija u Italiji, kada su u Rimu oteli zastavu najstarije grupe fanova Rome - Fedayn. Tifozi Crvene zvezde su potom vredan trofej iz 1972. godine javno spalili na severnoj tribini u subotu 18. februara, na utakmici Crvena zvezda - Čukarički 3:0.

Navijačka grupa "Fedayn Roma" tako je javno ponižena, a Delije su to uradile samo iz jednog razloga, jer su Rimljani u bratskim odnosima sa Bed Blu Bojsima, navijačkom grupom koja prati Dinamo iz Zagreba.

Delije
foto: Starsport/Srđan Stevanović

Španski list "As" piše da rimski ultrasi traže osvetu i "izdajnika" koji je pomogao Srbima u akciji otimanja zastave. Tu sad španski novinar ispada malo naivan, jer za "izdaju" optužuje navijače Napolija.

Rekli bismo, nema tu bilo kakve izdaje, tifozi Napolija su u ratu sa fanovima Rome više decenija, a od 2018. godine, kada je Crvena zvezda u oviru Lige šampiona gostovala u Napulju, imaju prijateljske veze sa Delijama.

Delije
foto: Starsport/Srđan Stevanović

Španski "As" i dalje naivno piše, da su simpatizeri Intera stali uz kolege koji navijaju za Romu, dok "romaniste" žestoko prozivaju gradski rivali, odnosno pristalice Lacija

"Postoji opasnost od potpunog rata na ultras sceni Evrope i u njega je uključeno nekoliko grupa u nekoliko sportova i zemalja. Italijanska policija želi da spreči sukobe, ali to neće biti lako", navodi se u tekstu pomenutog lista.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track