PRVO JAVOR, PA DERBI! Milojević pred meč u Ivanjici: Najveća opasnost preti od ubojitog trojca
Foto: www.crvenazvezdafk.com

SUPERLIGA SRBIJE

PRVO JAVOR, PA DERBI! Milojević pred meč u Ivanjici: Najveća opasnost preti od ubojitog trojca

Fudbal -

Trener fudbalera Crvene zvezde Miloš Milojević rekao je da je ekipa oprezna pred prvenstvenu utakmicu protiv Javora i da će tek po njenom završetku razmišljati o "večitom" derbiju protiv Partizana.

"Dobra forma Javora je razlog za oprez, ali oni su svakako protivnik koji nama tradicionalno ne prija. Oni su čvrsti, organizovani, igraju dobru odbranu, tranziciju ka napred i vole kada su domaćini, tako da nam je potrebna maksimalna ozbiljnost da bismo ostvarili pozitivan rezultat", rekao je Milojević.

Fudbaleri Zvezde igraju u subotu od 14 časova u Ivanjici protiv Javora, utakmicu 23. kola Super lige Srbije.

"Svakako najveća opasnost preti od ubojitog trojca - Gigić, Kembel, Tanko, dosta toga se bazira na njima, ali i ostatak tima dobro obavlja svoj deo posla i reč je o ekipi koju nije lako slomiti", naveo je Milojević.

Posle duela sa Javorom, Zvezda će biti domaćin Partizanu u 169. "večitom" derbiju.

"Nemam osećaj da je manje bitno, jer imamo bodovnu prednost u odnosu na večitog rivala, već samo razmišljam o Javoru, dobroj igri i pobedi. Kad završimo tu utakmicu, okrećemo se 'večitom' derbiju. Znamo šta je derbi, da cela Srbija prati tu utakmicu i da ona čini navijače ponosnima. Treba da ostanemo mirni, da mislimo o Javoru, da na to gledamo takmičarski i da je naša obaveza da pobeđujemo", rekao je Milojević.

Miloš Milojević
foto: Starsport

On je dodao da u sastavu neće biti mnogo promena u odnosu na prva tri kola prolećnog dela šampionata.

"To su detalji, moramo da vidimo što se tiče toga ko je koliko igrao u uvodna tri kola, uz to imamo malo problema sa virusom, tako da ću morati dobro da razmislim, ali neće biti mnogo promena", naveo je trener crveno-belih.

On se osvrnuo i na teren u Ivanjici, koji je drugačiji u odnosu na onaj na stadionu "Rajko Mitić".

"Ne bih o terenu, jer se to odmah uzme kao opravdanje, ali svakako kalkulišemo oko toga da je teren manji, da može biti mekši i nepogodniji za igru koju gajimo. Međutim, nije to pitanje za mene, već za Zajednicu koja licencira i kojoj je u interesu da svi tereni budu dobri, te da se igra najbolji mogući fudbal u Srbiji", rekao je Milojević.

Nekolicini igrača Zvezde preti suspenzija za "večiti" derbi u slučaju žutog kartona protiv Javora.

"Ne razmišljam o tome da li rizikujemo, već šta nam treba za sledećeg protivnika. Imamo kvalitetnu grupu igrača, konkretno na štoperu Milunovića i Lekovića koji su sigurno među pet najboljih na svojoj poziciji u Super ligi, a svi su u Zvezdi. I oni moraju da igraju, ako se desi problem s kartonima, priliku će dobiti neko od njih dvojice, nije nam to problem", rekao je Milojević.

FK Crvena zvezda
foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

On je analizirao zbog čega su svi srpski klubovi završili takmičenje u Evropi ove sezone.

"Moramo da od grupne faze imamo više timova, to je sve povezano i posledica nečega. Zvezda i Partizan ulažu najviše, imaju najbolji igrački kadar, mi smo poslednih šest godina u Evropi, večiti rival ima dobar trend u poslednje dve, tri sezone i zato smo skupili poene, ali trebaju nam i treći i četvrti predstavnik", ocenio je.

"Nema pokrivanja rezultatima jer i kad je najbolje treba analizirati. Upravo to treba i učiniti sad, napraviti analizu zbog čega nemamo predstavnika na proleće u Evropi. Da li nam nedostaju kvalitetne utakmice sa brzom podlogom, kao što svi igraju u Evropi, sa prepoznatljivom tranzicijom i visokim intenzitetom? Svi koji smo uključeni u rad srpskog fudbala treba da mislimo o tome i nadam se većem uspehu sledeće godine", dodao je Milojević.

Zvezda je prva na tabeli Super lige sa 60 bodova, 11 više od drugoplasiranog Partizana. Javor zauzima 10. mesto sa 23 boda.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track