ZVEZDA UVEK BRINE O SVOJOJ DECI: Direktor Grafičara ponosan na sve što je urađeno do danas, posebno na afirmaciju mladih
Foto: RFK Grafičar

prioritet

ZVEZDA UVEK BRINE O SVOJOJ DECI: Direktor Grafičara ponosan na sve što je urađeno do danas, posebno na afirmaciju mladih

Fudbal -

Sportski direktor RFK Grafičar, Dušan Anđelković, uoči nastavka sezone u Prvoj ligi Srbije, jasno poručuje da pravilan razvoj igrača ostaje prioritet svih u klubu sa Senjaka.

Dušan Anđelković
foto: RFK Grafičar

Najvažniji cilj, kao i do sada, biće stvaranje idealnih uslova da se mladi fudbaleri što kvalitetnije unapređuju i da domaći fudbal dobije nove asove poput Aleksandra Kataija, Milana Borjana, Strahinje Erakovića i drugih.

Da bi u tome uspeli, i da bi ostvarili rezultate koji su postavljeni pred stručni štab i igrače, ključan je odnos sa fudbalskim klubom Crvena zvezda, čija podrška daje preko potrebnu stabilnost i mir za Grafičar u sezoni u kojoj klub proslavlja vredan jubilej, 100-godišnjicu postojanja.

- Crvena zvezda je klub koji vodi računa o svojoj deci i na to sam, kao zvezdaš, jako ponosan. Pored toga što se klub brine da više stotina igrača u različitim selekcijama, uključujući i sve nas u Grafičaru, svakodnevno ima dealne uslove za treninge i utakmice, Zvezda je i na takmičarskom nivou ispred svih već godinama unazad, ali moram da istaknem nešto još važnije, a to je primer kako se poštuju i vrednuju fudbaleri koji su nosili crveno-beli dres – poručuje Anđelković koji je za Crvenu zvezdu odigrao 148 zvaničnih utakmica, četiri titule, dva nacionalna kupa.

Dušan Anđelković
foto: RFK Grafičar

Strategija kluba je da na Marakani okuplja Zvezdaše, kako bi dobili dodatu vrednost, mlade i talentovane stručnjake koji poznaju fudbal i odlično znaju šta znači nositi Zvezdin grb.

- Počeću od sebe, jer mi je posle završetka karijere ukazana prilika da budem sportski direktor Grafičara, i brinem o velikom broju talentovanih igrača koje spremamo za seniorski fudbal. To je privilegija, jer sam u inostranstvu bio svedok da fudbaleri nemaju mnogo opcija kada okače kopačke o klin. Pritom, kapiten našeg tima je Luis Ibanjez, koga publika i dalje pamti i voli zbog načina kako se borio za crveno-beli dres, a jedan od trenera prvog tima je Nikola Mikić, moj prijatelj i bivši Zvezdin prvotimac. Nenad Milijaš je uz Crvenu zvezdu, baš kao i Vujadin Savić, o omladincima brinu direktor omladinske škole Dragan Mladenović, Zoran Rendulić, Goran Drulić, tu je i Aleksandar Jevtić, Marko Marin je u ulozi šefa skautinga, Kaluđerović i Kasalica imaju obezbeđene ugovore kako bi još uživali u fudbalu. Do skoro je Dejan Stanković bio trener, u klubu su i legende poput Džaje, Boška Đurovskog, Kuleta Aćimovića, Pižona, Duleta Savića, a kompletan spisak nekadašnjih fudbalera koji su u Zvezdi je zaista dugačak. Niko nije u obavezi da nas podrži i zato imamo dodatnu dozu odgovornosti da na poverenje kluba uzvratimo na najbolji mogući način.

U Grafičaru je sve spremno za utakmicu protiv Železničara iz Pančeva, čime se nastavljaju utakmice na prvoligaškoj sceni.

- Za nas je najbitnije da se momci razvijaju na pravi način, iako se time ne odričemo najviših mogućih rezultatskih ambicija. Ekipu smo dosta promenili u odnosu na prvi deo sezone, uključujući odlazak Falua Fola, što je istorijski transfer, prvi nekog igrača iz drugog stepena našeg takmičenja u Lige petorke. Nikola Mituljikić je pojačao prvi tim Crvene zvezde, baš kao i Jovan Mijatović pre toga, dok su Manojlović i Ilić postali prvotimci Javora u Superligi. Stvorili smo i druge igrače za najveću scenu našeg fudbala, kao što su Lazić, koji je u Radniku iz Surdulice, Jovan Mituljikić u Mladost GAT, dok je Knežević u Napretku. Kvartet igrača će pomoći OFK Beogradu da vrati nekadašnju slavu, a pored Mrkele i Stankovića koji su tamo na pozajmici, Kaluđerović i Kasalica su postali njihovi igrači.

Aleksej Vukičević
foto: www.crvenazvezdafk.com

Odlasci su stvorili prostor za nove igrače da se pokažu i stasaju za seniorski fudbal.

- Pridružili su nam se Nedeljković i Vukičević iz omladinaca Crvene zvezde, koji će dobiti svoj prostor da se pokažu. U klub su stigli i nešto iskusniji Vico, Dimitrić i Ivelja, jer smo procenili da je potreban balans u svlačionici, kako bi mladi fudbaleri mogli dodatno da uče i usavršavaju se – zaključio je sportski direktor Grafičara Dušan Anđelković.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track