PREDSEDNIK FIFA ODAO POČAST MIHAJLOVIĆU: Infantino pričao o Siniši na dodeli FIFA nagrada
Foto: Dado Đilas

LEPE REČI

PREDSEDNIK FIFA ODAO POČAST MIHAJLOVIĆU: Infantino pričao o Siniši na dodeli FIFA nagrada

Fudbal -

Predsednik FIFA, Đani Infantino, odao je počast preminulim fudbalskim legendama, među kojima je i Siniša Mihajlović.

Infantino se obratio javnosti tokom dodele FIFA nagrada za prethodnu godinu. Tokom obraćanja je pored Mihajlovića pomenuo Đanluku Vijalija i Pelea.

"Fudbal je radost, fudbal je sreća, ali u godini koja je upravo završena bilo je i tužnih trenutaka. Izgubili smo Sinišu Mihajlovića i Đanluku Vijalija, koje pamtimo po osmehu i hrabrosti. A onda i Kralja, Pelea. Pele je fudbal, nedostaje nam mnogo, ali je večan i uvek sa nama", rekao je Infantino.

Nagrada koja je najviše zanimala ljubitelje fudbala jeste nagrada najboljem fudbaleru sveta koja je pripala Lionelu Mesiju.

Iza Argentinca ostali su Kilijan Mbape i Karim Benzema, a u glasanju učestvuju selektori i kapiteni svih reprezentacija, kao i po jedan novinar iz svake zemlje.

Đani Infantino
foto: Hollandse Hoogte / Shutterstock Editorial / Profimedia

Svečanost za izbor FIFA za najboljeg fudbalera sveta posle nekoliko godina pauze ponovo je održana uživo. Jedna od poslastica programa bila je i dodela nagrade za najbolje navijače, koju je uručila brazilski supermodel Adrijana Lima, koju je FIFA imenovala za prvog globalnog navijačkog ambasadora

Najbolji trener u muškom fudbalu je selektor Argentine Lionel Skaloni, koji je tu južnoameričku reprezentaciju vodio do treće titule prvaka sveta.

U ženskoj konkurenciji pobedu je odnela Holanđanka Sarina Vigman, koja je sa selekcijom Engleske postala prvak Evrope.

Za najboljeg golmana proglašen je argentinski čuvar mreže i član Aston Vile Emilijano Martines, dok je u ženskoj konkurenciji nagradu odnela golman reprezentacije Engleske Meri Erps.

Nagrada za najbolji gol otišla je u ruke Poljaku Marčinu Oleksiju, koji je na štakama postigao pogodak "makazicama".

Nagrada za fer plej pripala je Gruzijcu i članu Kremonezea Luki Ločošviliju, dok su za najbolje navijače proglašene pristalice Argentine.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track