OSIM MODRIĆA, GDE SU HRVATI? Selektor Vatrenih OSUO PALJBU po FIFA - BESAN je kao ris, a reči NIJE ŠTEDEO - zbog ovoga nije glasao
Foto: Adam Davy / PA Images / Profimedia

pobesneo je

OSIM MODRIĆA, GDE SU HRVATI? Selektor Vatrenih OSUO PALJBU po FIFA - BESAN je kao ris, a reči NIJE ŠTEDEO - zbog ovoga nije glasao

Fudbal -

Fudbaler Pari Sent Žermena i prvak sveta sa selekcijom Argentine Lionel Mesi izabran je za najboljeg fudbalera planete u izboru FIFA ostavivši iza sebe klupskog druga Kilijana Mbapea (Francuska / PSŽ) i Karima Benzemu (Francuska / Real) u muškoj konkurenciji.

Svečana ceremonija se održala u Parizu, a selektor hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić istakao je da je razočaran odnosom FIFA prema selekciji "Vatrenih".

- Razočaran sam odnosom FIFA-e prema hrvatskoj reprezentaciji jer smatram da smo zaslužili veće poštovanje svetske fudbalske organizacije za rezultate koje smo proteklih godina postigli. Jedina smo reprezentacija koja je prošle godine bila među četiri na Svetskom prvenstvu te među četiri najbolje u Ligi naciji. Šokirali smo celi svet pobedom protiv najveće svetske reprezentacije, Brazila, jedini uz Francuze imamo dve medalje s dva zadnja SP-a. Pobedili smo Francusku u Parizu, Dansku u Kopenhagenu, izbacili Brazil i Belgiju sa SP-a, u 23 utakmice nakon Eura izgubili smo samo dva puta - jasan je Dalić.

- Uprkos tomu, pogledajte popis 14 kandidata za najboljeg igrača sveta – osim sjajnog Modrića, gde su Hrvati? Ne bih nabrajao pojedince iz drugih zemalja jer zaista imam veliki respekt prema svakom igraču i treneru, ali zar tu nije bilo mesta za Matea Kovačića koji je postao svetski klupski prvak i igrao briljantno na SP-u? Nije bilo mesta za Gvardiola koji je po većini izbora bio i među najboljih 11 na SP-u i u Bundesligi? Zar Livaković nije zaslužio biti ni među pet kandidata za najboljeg golmana nakon svega što je napravio na SP-u? - poručio je selektor.

- Želim više respekta za nas, za našu reprezentaciju, za naše igrače, pa i za sebe, jer smo s dve medalje apsolutna svetska senzacija. Fifa bi nas trebala više promovirati jer smo pokazali da jedna mala zemlja može konkurirati najvećima, a što je najlepša reklama za fudbal u celom svetu. Zbog svega navedenoga, odlučio sam kako ove godine neću sudjelovati u izboru, ali svim dobitnicima od srca čestitam na zasluženim nagradama, a posebno našem Luki na sjajnom četvrtom mestu, s time da je za mene on uvek broj jedan - završio je selektor Hrvatske.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track