PSŽ BOLJI BEZ NEJMARA! Legenda objasnio zašto Parižani imaju veće šanse protiv Bajerna
Foto: Anne-Christine POUJOULAT / AFP / Profimedia

Liga šampiona

PSŽ BOLJI BEZ NEJMARA! Legenda objasnio zašto Parižani imaju veće šanse protiv Bajerna

Fudbal -

Fudbaleri Bajerna i PSŽ u sredu uveče u Minhenu igraju revanš meč osmine finala Lige šampiona.

Bajern je slavio je u Parizu sa 1:0, a PSŽ će u revanšu biti hendikepiran izosztankom Nejmara koji je završio sezonu.

Međutim Biksent Lizarazu, nekadašnji bek reprezentacije Francuske i Bajerna, smatra da bi upravo izostanak Nejmara u meču protiv Bavaraca mogla da bude prednost za PSŽ.

"Kada trojica velikana Mesi, Mbape i Nejmarigraju zajedno, mnogo puta se ne vraćaju u odbranu. To dovodi do slabljenja defanzivnih mehanizama, tako da ostatak ekipe mora mnogo više da trči. Uz samo Mesija i Mbapea protiv Bajerna, PSŽ će biti bolje izbalansiran kao ekipa, a vezni igrači će raditi manje nego inače da vrate loptu. Kompletna ekipa će biti svežija, a neće biti manje ubojita”, rekao je Lizarazu.

Biksente Lizarazu
foto: Profimedia

Lizarazu sa Francuskom bio svetski prvak 1998. i evrposki 2000. godine, a takođe je legenda u Bajernu iz Minhena, u kojem je proveo devet sezona.

"Radujem se ovoj utakmici. Vrlo je teško predvideti ko će proći. U prvoj utakmici povreda Kilijana Mbapea bila je težak udarac za PSŽ, ali u samo 20 minuta na terenu pokazao je koliko je bitan i dobar. Možda je trenutno najbolji igrač na svetu, uvek nađe rešenje protiv bilo koje odbrane. Biće to otvorena utakmica, a činjenica da su zdravi i on i Sadio Mane je odlična vest za sve ljubitelje fudbala“ zaključio je Lizarazu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track