PREŽIVEO POKUŠAJ UBISTVA, HAPSILI GA ZBOG NAMEŠTANJA PA GA OSLOBODILI: Burna prošlost tragično preminulog fudbalera Crne Gore
Foto: Facebook/FK Sutjeska Nikšić

Tragična sudbina

PREŽIVEO POKUŠAJ UBISTVA, HAPSILI GA ZBOG NAMEŠTANJA PA GA OSLOBODILI: Burna prošlost tragično preminulog fudbalera Crne Gore

Fudbal -

Tragična vest za crnogorski fudbal danas je potresla region. Milenko Nerić, nekadašnji fudbaler Sutjeske preminuo je od posledica kratke bolesti.

Nerić je imao veoma buran život, a čitavu karijeru proveo je u Crnoj Gori, a od dresa Sutjeske, u kojoj je napravio prve ozbiljnije fudbalske korake, put ga je vodio ka Mogrenu iz Bara, Rudaru iz Prevalja, potom ponovo u Nikšić gde je igrao za Sutjesku, zatim Čelik iz istog grada, Berane, Bokelj, u kom je 2016. godine i završio karijeru.

Nekadašnji mladi reprezentativac Crne Gore, koji je za „đetiće“ odigrao jedan meč, i to prijateljski, u kom je njegova reprezentacija poražena 3:0.

Takođe, u Evropi je zabeležio četiri nastupa, sva četiri u kvalifikacijama za Ligu Evrope (nekadašnji Kup UEFA), gde je postigao jedan pogodak i to protiv izraelskog Ironi Kirjat Šmone (17. jula 2008. godine) u okviru prvog kola runde za prolaz u grupnu fazu ovog takmičenja.

Pored fudbala, o Neriću se pričalo i iz nefudbalskih razloga.

Prvo je u septembru 2013. godine tada 25-godišnji Nerić za dlaku izbegao smrt kada je Andrija Marković, u tom momentu 28-godišnji Nikšićanin, pokušao da ga ubije ispred jednog kluba u Nikšiću. Nerić je tada ranjen u ruku, a Marković je uhapšen u novembru iste godine, nakon čega je osuđen na tri godine zatvora.

U martu 2018. godine policija Crne Gore privela petoricu fudbalera zbog sumnje da su nameštali utakmice, među kojima se našao i Nerić. Pet meseci kasnije, obustavljen je postupak protiv njih zbog nedostatka dokaza.

Podsećamo, Nerić je preminuo nakon kraće bolesti u 36. godini.

(Kurir.rs, Nova)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track