DA LI ĆE SE PSŽ SAD RASPASTI!? TRIO NA LETO NAPUŠTA PARIZ: Real kupuje Mbapea, Mesi se vraća u Barsu, Nejmar više nije poželjan!
Foto: Glenn Gervot/Icon Sportswire / Newscom / Profimedia

veliki restart

DA LI ĆE SE PSŽ SAD RASPASTI!? TRIO NA LETO NAPUŠTA PARIZ: Real kupuje Mbapea, Mesi se vraća u Barsu, Nejmar više nije poželjan!

Fudbal -

Ogroman novac potrošili su šeici iz Katara da bi od PSŽ napravili klub koji je spreman da osvoji Ligu šampiona. I opet nisu uspeli. Sapleo ih je Bajern.

Leo Mesi, Kilijan Mbape, Nejmar
foto: Julien Mattia / Zuma Press / Profimedia

Milijardu ipo evra potrošio je PSŽ od 2012. godine samo na obeštećenja fudbalera koje su dovodili u Pariz. Ostvarena je dominacija u Francuskoj, pošto je PSŽ osvojio osam od deset titula, kao i 12 domaćih kupova. Naser El Kelaifi, predsednik kluba je ljut i razočaran.

Ali, glavni cilj - Liga šampiona, ostao je neostvariv, do današnjeg dana. Spisak je ogroman novac, dovođeni su najbolji i najskuplji fudbaleri sveta, treneri menjani kao čarape, ali... Liga šampiona ostao je nedosanjani san. Jednostavno, bogatai Katarni nisu uspeli da kupe "ušati pehar".

PSŽ je pre šest godina samo za dvojicu fudbalera dao 402.000.000 evra! Bilo je to u leto 2017. godine, kada su iz Monaka i Barselone u Pariz stigli Kilijan Mbape i Nejmar. Do danas, ta dva transfera su rekordna, čini se neponovljiva u istoriji fudbala.

Leo Mesi, Kilijan Mbape, Nejmar
foto: J.E.E / Sipa Press / Profimedia

Otada, PSŽ se baš ne rasipa novcem. Posle Nejmara i Mbapea, najskuplji transfer bio je dovođenje Hakimija za 68.000.000 evra iz Intera. Klubovi iz Engleske uzeli su primat Francuzima, jer su oni otada najveće trošadžije.

Da li PSŽ novcem ne može da privuče najbolje fudbalere, ili samo jednostavno ne žele da se rasipaju. Pre dve godine doveli su Lea Mesija, kao slobodnog igrača iz Barselone, dali mu milionsku platu i bonuse.

Kilijan Mbape
foto: Live Media/IPA / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Mnogi bivši fudbaleri, ali i poznavaoci prilika u evropskom fudbalu skloni su tvrdnji da će doći do raspada PSŽ. Real je odavno zainteresovan za Kilijana Mbapea, ne pitaju koliko košta. Liverpul je takođe zainteresovan za vihorno krilo i platežno moćan koliko i "kraljevski klub" iz Madrida.

Leo Mesi
foto: CHRISTOPHE SIMON / AFP / Profimedia

Leo Mesi bi mogao da se vrati u Barselonu, jer tamo ima prijatelje, a u sjajnim je odnosima da Đoanom Laportom koji se vratio u klub. Plus, na leto mu ističe ugovor. Opet, mame ga stotine miliona evra iz Saudijske Arabije i činjenica da bi mogao da se pridruži Kristijanu Ronaldu koji je posle Mundijala u Kataru potegao nogu i stigao u bogati arapski svet.

Nejmar
foto: Aventurier Patrick/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Nejmar je fudbaler kojeg više ne žele u PSŽ. O tome se još otvoreno ne priča, ali sportski menadžment i što je još važnije navijači smatraju da je njegov rok trajanja istekao. Stalno je povređen, ne zalaže se, sklon je svađama. Ostaće Brazilac upamćen u Parizu kao najveći promašaj i kao fudbaler koji je debelo bio preplaćen. Šta će biti s njim, gotovo da više bilo koga ne interesuje u glavnom gradu Francuske. Postao je nebitan.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track