PREBIO SAM RUSA, ZAVALIO SAM MU ŠAMARČINU: Fudbaler Šahtjora otkrio da se potukao sa jednim turistom tokom priprema u Turskoj
Foto: Printskrin/Instagram

nema mira

PREBIO SAM RUSA, ZAVALIO SAM MU ŠAMARČINU: Fudbaler Šahtjora otkrio da se potukao sa jednim turistom tokom priprema u Turskoj

Fudbal -

Rat između Ukrajine i Rusije ne vodi se samo na frontu, već i u svim sferama života. Posebno u sportu.

Danil Sikan
foto: Pro Shots / imago sportfotodienst / Profimedia

Ukrajinski sportisti prednjače u netrpeljivosti prema ruskim kolegama i to ne kriju. Fudbaler Šahtjora iz Donjecka Danil Sikan otkrio je da se zimus potukao sa jednim Rusom, tokom priprema u Turskoj.

Napadač Šahtjora ima samo 21 godinu, rodom je iz Žitomira, iz severozapadne Ukrajine. U februaru su pojedini turski mediji izvestili da je došlo do tuče u jednom hotelu u antalijskoj regiji i da je jednom ruskom turisti bila povređena glava. Nije bilo poznato ko je akter incidenta, ali se Danil Sikan sam razotrkio, želeći da se javno pohvali pred zemljacima.

- Desilo se to tokom večeri. Šetao sam sa Romom Ternovom. Krenuli smo da igramo bilijar. Taj tip je bio sa decom i ženom. Kada je video da smo u trenerkama Šahtjora i da smo iz Ukrajine odmahe je uzviknuo - Spartak šampion! Pravio sam se da ne čujem - pričao je za Jutjub kanal Šahtjora Danil Sikan i nastavio:

- Bio sam besan. Osetio sam da moram da reagujem. Tada mi je Roma rekao da se smirim, da ima dece u okolini.

Danil Sikan kaže da je pokušao da izbegne tuču, ali nije mogao.

- Bio sam u niskom startu, taj Rus je bio seljak. Nisam želeo da im dozvolim da se tako ponašaju u hotelu, ili bilo gde drugde. Taj tip je bio sa društvom i dalje vikao Spartak šampion! Ali je i rekao - Slava Rusiji - govori napadač Šahtjora i dodaje:

- Odmah sam ustao i krenuo ka njemu. Opalio sam mu šamar. Pao je na pločice, pokušao da ustane, ali nije uspeo. Dan kasnije izbačen je iz hotela.

Danil Sikan na društvenim mrežama podržava Ukrajinu i borbene formacije svoje zemlje, dok o Rusima i Rusiji ima izuzetno negativan stav.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track