DELIJE U ITALIJI PRVI PUT POSLE OTIMANJA ZASTAVA?! Čizma strahuje od novog RATA ULTRASA! Dolaze i Nemci, očekuje se OPŠTI HAOS!
Foto: Action Press / Shutterstock Editorial / Profimedia

SVE TO ZBOG LIGE ŠAMPIONA

DELIJE U ITALIJI PRVI PUT POSLE OTIMANJA ZASTAVA?! Čizma strahuje od novog RATA ULTRASA! Dolaze i Nemci, očekuje se OPŠTI HAOS!

Fudbal -

Navijači Crvene zvezde nalaze se pod prismotrom specijalne italijanske organizacije uoči utakmice osmine finala Lige šampiona.

Susret Napolija i Ajntrahta, sudeći po informacijama koje su stigle do italijanskih medija, biće sve samo ne običan.

U prvoj utakmici dvomeča za četvrtinu finala, Napoli je u Frankfurtu pobedio rezultatom 2:0 i u dobroj je situaciji da obezbedi mesto među osam najboljih ekipa.

Revanše je zakazan za sredu o 21 čas, a očekuje se dolazak između 6.000 i 7.000 gostujućih navijača, iako je Ajntraht dobio 2.600 ulaznica.

"Il Mesađero" navodi da će Nemci podršku imati od prijateljski nastrojene navijačke grupe Atalante, koja u isto vreme nije u dobrim odnosima sa Napolitancima.

Navijači Ajntrahta pred početak utakmice protiv Napolija u Frankfurtu
Navijači Ajntrahta pred početak utakmice protiv Napolija u Frankfurtufoto: Action Press / Shutterstock Editorial / Profimedia

Postoje indikacije da su ultrasi ekipe iz Bergama kupili ulaznice za "nemačku braću", a u sve su umešani i navijači Crvene zvezde.

Odeljenje za opšte istrage i specijalne operacije (DIGOS) je agencija za sprovođenje zakona zadužena za istraživanje osetljivih slučajeva u vezi sa terorizmom, organizovanim kriminalom i krivičnim delima.

DIGOS, prema pisanju pomenutog lista, spreman je na podršku koju bi navijačka grupa iz Napolija mogla da dobije iz Srbije i očekuje dolazak srpskih navijača.

"U Napulju će se alarmi upaliti već u utorak rano. Sa, ili bez karata za utakmicu, strahuje se da će mnogo navijača doći. Bogati navijači Ajntrahta obično sebi omoguće duži ostanak na gostovanju. Teško je pričati sa njima, teško je kontrolisati ih, jer je i najmanja stvar dovoljna da ih razbesni.

Napolitanci su spremni da organizuju lov na Nemce, bilo da je to na drumu, na ulici i li na putu ka hotelu", navodi se u tekstu.

Najvatreniji navijači Napolija
Najvatreniji navijači Napolijafoto: Insidefoto di andrea staccioli / Alamy / Alamy / Profimedia

FK Napoli se oglasio saopštenjem u kojem je istakao zabrinutost zbog odluke da nemački navijači dobiju dozvolu za dolazak u Napulj nakon sukoba navijača na prvom meču u Frankfurtu.

Pristalice crveno-belih u čitavu priču su uključene zbog nedavne akcije u Rimu, kada su uz podršku upravo Napolitanaca oduzeli zastave vodećoj grupi navijača Rome.

Zastave su kasnije zapaljene na severnoj tribini stadiona Rajko Mitić na utakmici protiv Čukaričkog, a taj događaj izazvao je lavinu reakcija u navijačkom svetu.

Delije sa zastavama Rominih navijača
Delije sa zastavama Rominih navijačafoto: Starsport

Povezanost navijača Rome, Dinamo Zagreba i Panatinaikosa, a sa druge strane Crvene zvezde i Olimpijakosa, bila je razlog da se smatra da bi utakmica košarkaša crveno-belih u Atini protiv "zelenih" mogla da bude i više nego problematična, ali 10. mart je prošao u najboljem redu, osim rezultata na samoj utakmici.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja