OTKRIVENO KAKO SE KUPUJU SUDIJE! Pike šokantnom izjavom digao Španiju na noge: Nađete se na TAJNOJ LOKACIJI i predate KOVERTU!
Foto: AP

BURA na pirinejima

OTKRIVENO KAKO SE KUPUJU SUDIJE! Pike šokantnom izjavom digao Španiju na noge: Nađete se na TAJNOJ LOKACIJI i predate KOVERTU!

Fudbal -

Žestok skandal potresa Barselonu i španski fudbal. katalonski gigant poslednjih dana nalazi u žiži fudbalske javnosti zbog optužbi da su potkupljivali sudije.

O "slučaju Negreiri", zbog kog se Barselona našla na stubu srama, progovorio je i bivši as Katalonaca - Đerar Pike.

Podsetimo, tužilaštvo u Barseloni podiglo je optužnicu protiv nekadašnjih predsednika kluba Đozepa Bartomeua i Sandra Rosela. Oni se terete da su u periodu od 2001. do 2018. godine Hozeu Mariji Enrikeu Negreiri, nekadašnjem potpredsedniku sudijske komisije i njegovoj firmi, platili ukupno 8,4 miliona evra. On je zauzvrat navodno delegirao sudije za Barselonine utakmice za koje je garantovao da će suditi u korist slavnog kluba.

O svemu tome svoje mišljenje javno je izneo i bivši defanzivac Barselone Đerar Pike, koji tvrdi da njegov klub nije plaćao sudije.

On je u svom zanimljivom izlaganju otkrio kako se zapravo podmićuju arbitri.

"Nikada u životu nisam sreo gospodina Negreiru, niti njegovog sina. Spreman sam da se zakunem pred sudom, ili pred kim god želite da Barselona nije potkupljivala sudije. Ako želite da potkupite sudiju, to je veoma jednostavno - kontaktirate ga, nađete se sa njim na tajnoj lokaciji i date mu kovertu sa novcem. Zar to nije lakše, nego da navodno idete preko potpredsednika sudijske komisije?" pita se Pike.

Pike ističe da mnogi koriste priliku da bace ljagu i umanje uspeh najuspešnije ekipe u istoriji.

"Kakav god haos pokušali da naprave, niko nikada neće moći da ukalja našu najbolju ekipu u istoriji koja je napravila nemerljiv uspeh. Sada svi pokušavaju da usmere gnev navijača ostalih klubova na Barselonu. Mi igrači vremenom upoznajemo sudije u Španiji i znamo kakvi su. Međutim, treneri koji tek dođu u klub ih ne poznaju, zato klubovi plaćaju sudijske savetnike" dodao je Pike.

Đerar Pike
foto: AP

Optužbe na račun slavnog kluba izazvale su neviđenu buru u Španiji. Klubovi su besni, okrenuli su Kataloncima leđa i zahtevaju da ih La Liga žestoko kazni zbog skandala.

Čak 18 od 20 klubova La lige je reagovalo zajedničkim saopštenjem u kojem su izrazili zabrinutost zbog onoga što je radila Barselona, a nešto kasnije oglasio se i Real Madrid.

"Svi klubovi osim Real Madrida su se okrenuli protiv Barselone. I Real je na kraju izdao svoje saopštenje za javnost, ali shvatam da su to uradili pod pritiskom javnosti", istakao je Pike.

Naravno, predsednik Đoan Laporta negirao je optužbe i poručio je da je spreman da se suoči sa onima koji pokušavaju da pokvare ugled kluba koji vodi.

"Jedva čekam da se suočim sa svim nitkovima koji nam kvare ugled. Neka bude jasno svima da Barselona nikada nije kupovala sudije i da Barselona nikada nije imala nameru da kupuje sudije - apsolutno nikada!" odbrusio je Laporta.

Kurir sport

Bonus video:

01:04

PIKE JAVNO PONIZIO ŠAKIRU!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track