Fudbalerke Zvezde sa novom upravom i tri Amerikanke

Ženski fudbal

Fudbalerke Zvezde sa novom upravom i tri Amerikanke

Fudbal -
Naša ambicija je da budemo bolji nego prošle godine kada smo bili vicešampioni i finalisti Kupa Srbije, rekao je trener Stojanović

Ženski fudbalski tim Crvena zvezda izabrao je novi Upravni odbor na čijem čelu je dugogodišnji sportski radnik Sveta Mirković.

"Cilj novog Upravnog odbora jeste da ženski fudbal digne na viši nivo i da Crvena zvezda bude lider i u Srbiji i na Balkanu", rekao je Mirković.

On je istakao da je ženski fudbal u svetu u ekspanziji i da je primetno da u Srbiji, u kojoj još nije dovoljno zastupljen, vlada sve veći interes kako igračica tako i gledalaca i sponzora.

Trener Crene zvezde Darko Stojanović ističe da je ekipa veoma mlada ali da već ima šest reprezentativki Srbije u A selekciji i veći broj u mlađim selekcijana.

"Naša ambicija je da budemo bolji nego prošle godine kada smo bili vicešampioni i finalisti Kupa Srbije", rekao je Stojanović.

Glavni konkurent FK Crvena zvezda je visegodišnji šampion niški Mašinac.Stojanović je naveo da su u A rerezentaciji Srbije kapiten Ivana Erak, najbolji strelac Jovana Damjanović, zatim Nada Živanović, Nada Popov, Ivana Damjanović i Ivana Krstić, a interesantan podatak je da u ekipi nastupaju i tri igračice iz SAD, dve iz Losa Anđelesa i jedna iz Njujorka.

"Golman Amerikanka Alisa Klark iz Los Anđelesa izrazila je želju da brani za reprezentaciju Srbije i trenutno smo u proceduri dobijanja državljanstva za nju", rekao je trener Stojanović, dodavši da je u timu i Tara Korkoran iz SAD, "a od pre neki dan sa nama trenira i veoma mnlada igračica iz SAD Sofija Infante". Sofija Infante ćerka je stalnog koordinatora UN u Srbiji i stalnog predstavnika UNDP-a Vilijama Infantea.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja