LIGA EVROPE: Bajer, Roma i Rojal Union u četvrtfinalu
Foto: Italy Photo Press / Zuma Press / Profimedia

Odigrani revanši

LIGA EVROPE: Bajer, Roma i Rojal Union u četvrtfinalu

Fudbal -

Fudbaleri Bajera iz Leverkuzena plasirali su se večeras u četvrtfinale Lige Evropa, pošto su revanšu osmine finala u Budimpešti pobedili Ferencvaroš sa 2:0.

Nemačka ekipa povela je golom koji je Musa Dijabi postigao u trećem minutu, a zatim je strelac bio i njegov saigrač Žeremi Fimpong, ali je posle upotrebe VAR tehnologije pogodak poništen zbog ofsajda.

Pobedu ekipi Ćabija Alonsa obezbedio je Amin Adli pogotkom u 81. minutu, na asistenciju Dijabija.

Bajer je ukupnim rezultatom 4:0 prošao dalje.

Fudbaleri Rome plasirali su se u četvrtfinale pošto su u Španiji odigrali nerešeno 0:0 protiv Real Sosijedada. U prvoj utakmici prošle sedmice u Rimu domaći tim pobedio je sa 2:0.

Fudbaler Rome Kris Smoling večeras je u prvom minutu nadoknade prvog poluvremena postigao gol, koji je posle upotrebe VAR tehnologije poništen zbog igranja rukom.

Fudbaleri Rojal Union Sen Žiloaza prošli su u četvrtfinale pošto su na svom terenu pobedili Union Berlin sa 3:0. U prvoj utakmici u Nemačkoj bilo je 3:3.

Domaći su večeras poveli golom Tedija Teume u 18. minutu, a zatim je strelac bio Žan Lazar Amani u 63. minutu. On je zatresao mrežu i u 89. minutu, ali je posle upotrebe VAR tehnologije pogodak poništen zbog ofsajda.

Konačan rezultat postavo je Loik Lapusin u četvrtom minutu nadoknade vremena.

Žreb za četvrtfinale i polufinale Lige Evropa obaviće se u petak od 13 časova u Nionu.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track