PRIZORI KOJI SLAMAJU DUŠU! Reka suza u Gani, članovi porodice NEUTEŠNI - sahranjen fudbaler koji je pronađen mrtav ispod ruševina!
Foto: Nipah Dennis / AFP / Profimedia

tuga do neba

PRIZORI KOJI SLAMAJU DUŠU! Reka suza u Gani, članovi porodice NEUTEŠNI - sahranjen fudbaler koji je pronađen mrtav ispod ruševina!

Fudbal -

Danas je sahranjen Kristijan Atsu, fudbaler koji je pronađen ispod ruševina nakon razornog zemljotresa u Turskoj.

Za njim se tragalo više od deset dana, međutim kraj potrage je bio tragičan. On je sahranjen u Akri, uz sve počasti i bubnjeve.

Tokom karijere nastupao je za Porto, Rio Ave, Vitese, Everton, Bornmut, Malagu, Njukasl, Al Raed i Hataju za koju je potpisao 2022. godine.

1 / 8 Foto: Nipah Dennis / AFP / Profimedia

Podsetimo, Kristijan Atsu nestao je posle razornog zemljotresa koji je pogodio Tursku i Siriju i za njim se tragalo od prvog dana.

Porodica i prijatelji, kao i spasioci danima su čekali i verovali u čudo da je ispod ruševina luksuzne 11-spratnice mogao da preživi, a kako su dai odmicali nada je bivala sve manja.

Dvanestog dana potrage potuno je ugašena - pronađeno je njegovo beživotno telo.

U zemljotresima, koji su 6. februara pogodili oblast Turske i Sirije poginulo je više od 40.000 ljudi.

Potresi jačine 7,8 i 7,6 stepeni Rihterove skale prošle nedelje bili su usredsređeni na Kahramanmaras i pogodili su još devet provincija – Hataj, Gazijantep, Adijaman, Malatija, Adana, Dijarbakir, Kilis, Osmanija i Sanliurfa.

Više od 13 miliona ljudi je pogođeno razornim potresima.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track