ZVEZDA GOSTUJE NAPRETKU, KRUŠEVAC NA NOGAMA: Milojević želi pobedu pred dvonedeljnu pauzu! Cene karata za meč POPULARNE!
Foto: www.crvenazvezdafk.com

derbi u lazarevom gradu

ZVEZDA GOSTUJE NAPRETKU, KRUŠEVAC NA NOGAMA: Milojević želi pobedu pred dvonedeljnu pauzu! Cene karata za meč POPULARNE!

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde gostuju u nedelju Napretku (17.00). Kruševac je na nogama, dolazi šampion države, tako da će stadion biti ispunjen do poslednjeg mesta.

Miloš Milojević
foto: www.crvenazvezdafk.com

Trener crveno-belih Miloš Milojević ima veliki broj igrača na raspolaganju, tako da je moguće da rotira određene fudbalere koji su igrali u sredu protiv Radničkog u Sremskoj Mitrovici.

- Imamo motiv, gledamo da koliko god je moguće povećamo prednost iz kola u kolo. Motivacija neće biti problem za utakmicu u Kruševcu, jer igramo u fudbalskom gradu i ambijentu, mislim da možemo da odigramo dobar meč - poručio je Milojević.

Pojedini igrači mogli bi da dobiju duži predstojeći odmor.

- Razmišljamo o tome, ima igrača koji su dali i više nego što su u nekim trenucima mogli. Kada je u pitanju njihovo zdravstveno stanje nismo imali većih problema, ali su igrali pod virusima, gripom i nekim manjim problemima, svakako da zaslužuju malo duži odmor. Postoji grupa od četiri ili pet igrača, koji će dobiti dan ili dva više.

Irakli Azarov, Aleksandar Katai
foto: www.crvenazvezdafk.com

Istakao je Milojević da Gruzijac Irakli Azarov ulaže veliki trud, kao i da ima priliku da se izbori za mesto u startnoj postavi.

- Azarov ima šansu da se izbori za takav status. Sviđa mi se njegov odnos, kao i energija. Normalno je da neki igrači ulaze, neki ispadaju iz forme. On je na dobrom putu da to uradi. Kada je bio u solidnoj formi, zadesio ga je problem sa virusom i nije dugo trenirao. Polako se vraća i nadam se da će iz utakmice u utakmicu biti sve bolji.

Istog stava je bio šef stručnog štaba i kada je u pitanju otkrivanje imena napadača koji će početi utakmicu u Kruševcu.

- To je takođe pitanje, na koje ne mogu da dam odgovor, o sastavu tima, ne bih govorio pre utakmice. Dobra je stvar što su i Aleksandar Pešić i Marko Rakonjac u formi, a da li će biti od starta na terenu zajedno ili ne, na to moraju navijači da sačekaju i vide kada utakmica počne.

Marko Rakonjac
foto: www.crvenazvezdafk.com

Govorio je Milojević i o kvalitetima ekipe Napretka.

- Pre svega imaju Matića, koji je kvalitetan igrač. Takođe i Kerkez na prekidu. Imaju naša dva momka koji su jako talentovani, Stankovića i Kneževića, znam da će biti dodatno motivisani da igraju protiv nas. Radi se o ekipi koja je za svako poštovanje, ali i kojoj su neophodni bodovi i sve sem stoprocentnog fokusa može da stvori problem na utakmici kao što je ova sutrašnja.

Prokomentarisao je strateg crveno-belih i teren u Kruševcu.

- Na to sam se već navikao i nema razloga da se ponavljam. Takav je period, mart mesec, moramo da se prilagodimo. Ukoliko naš odnos bude kao i posle 30 minuta u Sremskoj Mitrovici, onda i ta podloga malo manje smeta i nije toliki problem ukoliko se prilagodimo. Svakako da bih voleo da su svi tereni kvalitetni, to bi povećalo i kvalitet fudbala. Naš posao, igrača pre svega je da se prilagode što pre.

Istakao je Milojević da ne razmišlja o narednom protivniku u Kupu Srbije.

- Ne razmišljam o tome, žreb će pokazati ko je naš sledeći protivnik. Protiv koga god budemo igrali u narednoj rundi, računica je prosta. U kupu morate da pobedite sve do kraja, nemate prava na grešku. Nemam protivnika kog bih hteo ili kojeg bih želeo da izbegnem.

Strahinja Eraković
foto: www.crvenazvezdafk.com

Defanzivac Strahinja Eraković je dobio poziv selektora reprezentacije Srbije, za prestojeće utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

- Ne bih da se mešam u posao selektora, nije zahvalno. Kao trener bih voleo da imam što više igrača koji nose nacionalni dres, pogotovo reprezentacije naše zemlje, ali sa druge strane imamo 10 ili 11 igrača koji imaju obaveze tokom ove pauze. Nećemo imati punu grupu za trening, sa jedne strane srce kaže da, voleo bih imam što više reprezentativaca Srbije, dok sa profesionalnog aspekta voleo bih da su svi tu. Ne bih da radim tuđi posao, ponosan sam što je Eraković pozvan, mislim da je svojim igrama zaslužio, sazreo je i nadam se da će dobiti minute da pokaže da je u dobroj formi.

Mladi Andrija Radulović koji se trenutno nalazi na pozajmici u Radniku iz Surdulice je postigao pogodak protiv večitog rivala.

- Radulović je igrač o kom smo veoma razmišljali i u decembru mesecu. Radi se o momku koji ima kvalitet, bio je u prvom timu i pokazao da ima kvalitet da igra i ovde. Drago mi je što se tako razvija, a o svim ostalim pitanjima će klub raspravljati kad se završi sezona. Svakako je naš igrač i jedan od onih koje pomno pratimo - zaključio je Miloš Milojević.

Cene karata za meč u Kruševcu su iste, kao godinama unazad: sever - 200 dinara, jug - 400, istok - 500, zapad 1 - 600 i zapad 2 - 700.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track