MAJSTORIJA LAZARA SAMARDŽIĆA, IBRAHIMOVIĆ OBORIO REKORD: Pogledajte šta je Milanu uradio veliki biser reprezentacije Srbije VIDEO
Foto: Andrea Bressanutti / LaPresse / Profimedia

Serija A

MAJSTORIJA LAZARA SAMARDŽIĆA, IBRAHIMOVIĆ OBORIO REKORD: Pogledajte šta je Milanu uradio veliki biser reprezentacije Srbije VIDEO

Fudbal -

Novopečeni srpski reprezentativac Lazar Samardžić ostaće dugo u mislima fudbalerima Milana.

Samardžić je bio najzaslužniji što je njegov Udineze u 9. minutu poveo protiv Milana u utakmici Serije A.

Srpski reprezentativac je oduzeo loptu protivničkim igračima na sredini terena, a zatim slalomom kroz odbranu roso-nerih stigao do ivice kaznenog prostora. Tada je na sjajan način asistirao strelcu Robertu Pereiri.

Samardžić je prvi put našao na spisku selektora Srbije Dragana Stojkovića Piksija i predstavljaće veliko pojačanje u godinama pred nama.

Fudbaleri Udinezea pobedili su večeras na svom terenu Milan sa 3:1, u meču 27. kolu italijanske Serije A.

Strelci za Udineze bili su Roberto Pereira u devetom, Beto u petom minutu nadoknade poluvremena i Kingsli Ehizibue u 70. minutu.

Gol za Milan postigao je Zlatan Ibrahimović iz penala u trećem minutu nadoknade poluvremena. Ovim pogotkom Ibrahimović je postao najstariji strelac u istoriji Serije A sa 41 godinom i 166 dana.

Ibrahimović je oborio rekord Alesandra Kostakurte koji je postigao gol, takođe u dresu Milana 2007. godine, sa 41 godinom i 25 dana.

Udineze je zabeležio devetu pobedu u prvenstvu i sa 48 poena zauzima četvrto mesto na tabeli. Milan je na osmoj poziciji sa 38 bodova.

U narednom kolu Udineze će gostovati Bolonji, dok će Milan gostovati Napoliju.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track