BOMBA! OTKRIVAMO KO JE IGRAČ ČIJE IME PIKSI NIJE HTEO DA OTKRIJE: Igrač je Intera, a Švajcarci ga vide kao ŠAĆIRIJEVOG NASLEDNIKA
Foto: Manuel Geisser / imago sportfotodienst / Profimedia, Beta Ivica Veselinov, Shutterstock, Ilustracija

misterija rešena

BOMBA! OTKRIVAMO KO JE IGRAČ ČIJE IME PIKSI NIJE HTEO DA OTKRIJE: Igrač je Intera, a Švajcarci ga vide kao ŠAĆIRIJEVOG NASLEDNIKA

Fudbal -

Dragan Stojković Piksi i Stevan Stojanović uskoro će aktivirati novu bombu u fudbalskoj reprezentaciji Srbije.

Stevan Stojanović, Dragan Stojković, Dragan Stojković Piksi
foto: Starsport/Peđa Milosavljević

Kurir otkriva ko je fudbaler čije ime nije hteo da otkrije selektor na konferenciji pred start kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Darian Maleš
foto: Manuel Winterberger/Justpictures / Zuma Press / Profimedia

Kako saznajemo, radi se o Darianu Malešu, srpskom fudbaleru rođenom u Švajcarskoj. Njegovi roditelji su poreklom iz Republike Srpske. Maleša je već skautirao sportski direktor nacionalnog tima Stevan Stojanović, dok je selektor Dragan Stojković oduševljen idejom da Srbija dobije značajno pojačanje za budućnost.

Zato i jeste u ponedeljak Piksi pokazao jedan papir u Staroj Pazovi uz reči:

- Ima još nekoliko igrača koje pratimo. Ali, ne mogu da kažem. Ovde na spisku je taj igrač. Ne pričam gluposti, već ono što je istina. Pratimo, videćemo kakve su šanse... Radi se o kvalitetnom igraču - objasnio je selektor Dragan Stojković.

Darian Maleš
foto: Manuel Geisser / imago sportfotodienst / Profimedia

Darian Maleš rođen je 3. maja 2001. u Lucernu. Radi se o fudbaleru koji je vršnjak sa Lazarom Samardžićem i Ivanom Ilićem, što samo pokazuje da će Srbija najmanje deceniju imati igrače za velika dela.

Maleš je tehnički potkovan fudbaler, njegovi prekidi su prilično oštri i precizni što samo pokazuje da je majstor, levonog je, mada se odlično služi i desnom nogom. Polivalentan fudbaler koji može da igra na više pozicija, kompatabilan sa Samardžićem i Ilićem. Jednostavno rečeno, fudbaler za budućnost Srbije.

Darian Maleš
foto: Printskrin/Instagram

Darian Maleš zvanično je fudbaler Intera sa kojim ima ugovor do juna 2025. godine. Trenutno je na pozajmici u Bazelu, gde pruža vrhunske partije u domaćem prvenstvu i UEFA Ligi konferencije. Ponikao je u Lucernu, prošao sve kategorije i debitovao za prvi tim, a onda je u junu 2020. potpisao za nero-azure za 2.500.000 evra. Visok je 189 centimetara, a vrednost prema portalu Transfermarkt mu je 3.300.000 evra.

Darian Maleš
foto: Cristiano Mazzi / SPP / imago sportfotodienst / Profimedia

Darian Maleš prošao je sve omladinske kategorije reprezentacije Švajcarske od svoje 15 godine, igrao za omladinsku i mladu reprezentaciju te zemlje. Švajcarci ga silno žele u svom timu, a vide ga kao naslednika generacije koja je pri kraju svoje reprezentativne priče, a predvodi je Đerdan Šaćiri.

Za Bazel je ove sezone odigrao 33 utakmice u svim takmičenjima, dao devet golova i upisao deset asistencija, uz 1.783 minuta na terenu. Švajcarski klub želi da ga otkupi na kraju sezone od Intera.

Kad će debi

Šesti u nizu! U junu na okupljanje?

Dragan Stojković i Stevan Stojanović tokom dve godine svog mandata pod zastavu Srbije stavili su petoricu igrača koji su ili rođeni van granica naše zemlje, ili su fudbalski iškolovani u inostranstvu. To su Lazar Samardžić, Vladan Kovačević, Srđan Babić, Stefan Mitrović i Mile Svilar. Sada je na redu i šesti, Darian Maleš koga valja očekivati na narednom okupljanju reprezentacije Srbije u junu, kada Orlovi gostuju Bugarskoj.

Darian Maleš

Godine: 21

Pozicija: vezni

Visina: 189 cm

Težina: 76 kg

Klub: Bazel

Vrednost: 3,3 miliona evra

Kurir sport / Aleksandar Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track