PREMEŠTAJU SE MIHINI POSMRTNI OSTACI: Siniša će počivati na GROBLJU VELIKANA kao zaslužni građanin Rima
Foto: ATA images

IN MEMORIAM

PREMEŠTAJU SE MIHINI POSMRTNI OSTACI: Siniša će počivati na GROBLJU VELIKANA kao zaslužni građanin Rima

Fudbal -

Legendarni srpski fudbaler Siniša Mihajlović, koji je preminuo prošlog decembra posle duge borbe sa leukemijom, biće premešten u rimsku Aleju velikana.

Po odluci gradonačelnika Rima Roberta Gvaltijerija biće sahranjen na monumentalnom groblju u Rimu „Verano“ kao ličnost koja je dale prestiž "večnom gradu".

Siniša Mihajlović, Torino
foto: EPA/Alessandro di Marco

"Na zahtev porodica dvojice velikana Komisija Skupštine glavnog grada dodelila je mesto za grobnicu i sahranu. Supruga Mauricija Kostanca, poznate televizijske zvezde, koji je preminuo sa 84 godine, Marija de Filipi i Siniše Mihajlovića, bivšeg igrača "Lacija", Arijana Rapaćoni, uputile su takav zahtev prošle sedmice gradonačelniku Gvaltijeriju. Komisija je odlučila da dvojica velikana, kao zaslužni građani Rima, dobiju takvo mesto, ostajući u kolektivnom sećanju Rimljana i Italijana", piše u obrazloženju, a prenose "Novosti".

Mihajlović je karijeru počeo u rodnom Borovu, da bi potom preko Vojvodine i Crvene zvezde, sa kojom je postao 1991. evropski i svetski prvak došao u Italiju. Ukupno 14 sezona igrao je u Seriji A, upisao je 470 utakmica i dao 76 golova. Kao trener radio je u Bolonji, Kataniji, Fjorentini, Sampdoriji, Milanu i Torinu.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track