VELIKANI STALI U RED ZA DUŠANA VLAHOVIĆA: Nema evropskog kluba koji ne želi SRBINA! Početna cena prava sitnica - 80 miliona evra!
Foto: Piero Cruciatti / AFP / Profimedia, Printscreen, Shutterstock

zlatna koka

VELIKANI STALI U RED ZA DUŠANA VLAHOVIĆA: Nema evropskog kluba koji ne želi SRBINA! Početna cena prava sitnica - 80 miliona evra!

Fudbal -

Dušan Vlahović medijski je najeksponiraniji srpski fudbaler unazad nekoliko meseci. Još od prošlog leta ime napadača Juventusa i reprezentacije Srbije povezuje se sa najvećim i najbogatijim klubovima Evrope.

Dušan Vlahović
foto: Giuseppe Maffia/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Gotovo da nema fudbalskog kolektiva u Evropi, od moći i integriteta, sa kojim nije u vezu dovođen Dušan Vlahović (23). Tokom zimskog prelaznog roka, tek po okončanju Mundijala novinske stupce punile se informacije vezane za centarfora iz Srbije.

Prvo je u igri bio Arsenal koji je očajnički tražio napadača, a onda i Mančester junajted. Pominjala se i cena od 80.000.000 do 100.000.000 evra koliko je tražio Juventus, koji tada, ali i sada potresaju silni klupski problemi. Stidljivo se pominjao i Totenhem, koji je Dušana Vlahovića želeo još iz vremena kada je on nosio dres Fjorentine.

Posle završetka prelaznog roka u januaru, Dušan Vlahović je i dalje bio u fokusu. Povezivan je sa Bajernom koji traži rešenje posle odlaska Roberta Levandovskog. Njegovo ime dovođeno je i u vezu sa Realom iz Madrida kojem je potreban mlad napadač, s obzirom na 35 godina Karima Benzeme. Pominjala se stidljivo čak i Barselone, iako su čelnici katalonskog kluba prošlog leta doveli Poljaka Levandovskog.

Da priča o Dušanu Vlahoviću i novčano jakim klubovima bude kompletna pobrinuo se platežno najmoćniji kolektiv u Evropi - PSŽ. Snažni Srbin je prema pisanju francuskih medija najidealnije rešenje za napadačku opciju u sledećoj sezoni.

Tokom leta očekuje se veliko spremanje u Parizu, uz moguć odlazak Brazilca Nejmara, dok bi Kilijan Mbape i Leo Mesi ostali u klubu. Poslednjih dana u igri za Dušana Vlahovića je navodno i Liverpul, jer Enfild na leto napušta Brazilac Firmino.

Juventus, klub za koji igra Dušan Vlahović, nalazi se u silnim problemima i finansijskoj dubiozi. Kažnjeni su u januaru 2023. "bjanko-neri" oduzimanjem 15 bodova u Seriji A, pošto su istražni organi utvrdili da su prethodnih godina transferima na nezakonit način stekli kapitalnu dobit.

Klub su zbog istrage Tužilaštva u novembru 2022. napustili predsednik Andrea Anjeli, njegov zamenik Pavel Nedved, izvršni direktor Mauricio Arivabene, te nižerangirani direktori Loren Debro, Masimo Dela Ra|ione, Katrin Fink, Danijela Marilungo, Frančesko Ronkaljo, Đorđo Takija i Suzan Kejvud.

Kurir sport/A. R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track