KILIJAN MBAPE U ZVEZDINOM DRESU: Crveno-beli imaju najbržeg igrača u ligi! Jesu li konačno dobili DESNOG BEKA za budućnost?!
Foto: AP Aurelien Morissard, FK Grafičar

brzi gonzales

KILIJAN MBAPE U ZVEZDINOM DRESU: Crveno-beli imaju najbržeg igrača u ligi! Jesu li konačno dobili DESNOG BEKA za budućnost?!

Fudbal -

Veliki talenat i Zvezdino dete - Kosta Nedeljković ove zime prekomandovan je iz omladinske selekcije Crvene zvezde u prvi tim Grafičara.

Kosta Nedeljković
foto: www.fkgraficar.com

Već na osnovu uvodnih partija u klubu konstatuju da je momak rođen 2005. godine na pravom putu da se uskoro nađe u crveno-belom dresu na terenu Marakane. Kosta Nedeljković (17) je neverovatan trči 36,4 kilometra na čas.

Doskorašnji omladinac Zvezde je još na prvim seniorskim pripremama skrenuo pažnju na sebe, da bi od početka prolećnog dela sezone postao najbrži fudbaler na terenima širom Srbije, ali i stao rame uz rame sa najbržim fudbalerima Evrope i sveta.

Kosta Nedeljković
foto: www.crvenazvezdafk.com

Kosta Nedeljković je na gostovanju Zlatiboru u remiju od 1:1 razvio brzinu od čak 36,4 kilometra na čas što ga svrstava u društvo sa nekim od najboljih fudbalera sveta, poput Mbapea, Hakimija, Halanda... Primera radi, najbrži sprint Erlinga Halanda bio je 36,22 kilometra na čas, Hakimi je nešto uspešniji i njegova brzina iznosi iznosi 36,48, dok je Kilijan Mbape na jednom meču francuske Lige 1 trčao oko 38 kilometara na čas.

- Nisam bio svestan u tom trenutku o kolikoj je brzini reč, a posle utakmice kada sam pročitao vest koju je većina domaćih medija objavila, prijatno sam se iznenadio - rekao je Kosta Nedeljković i dodao:

Kosta Nedeljković
foto: www.fkgraficar.com

- Individualni rad mi je pomogao da napredujem u tom segmentu, pohvalio bih kondicione trenere - Miroslava Faboka i Slobodana Čikaru, koji rade sa nama i koji su zaduženi za fizičku spremu igrača. Pored toga, trudim se i sam da dodatno napredujem.

Nedeljković se dotakao i razlike između omladinskog i seniorskog fudbala, kao i ciljeva, kako ekipnih, tako i individualnih.

- Kada sam prebačen u prvi tim Grafičara, shvatio sam da je zaista velika razlika između omladinskog i seniorskog fudbala i sve zavisi od toga kako se uklopite, a smatram da sam se na pravi način nametnuo Marku Neđiću i da doprinosim ekipi na pravi način. Što se ciljeva tiče, Grafičar vidim na vrhu tabele Prve lige Srbije, a sebe na kraju sezone vidim u Crvenoj zvezdi, učiniću sve da se to i desi u junu - zaključio je Kosta Nedeljković.

Kosta Nedeljković
foto: www.crvenazvezdafk.com

Kao kruna sjajnih partija mladog desnog beka došla je utakmica 25. kola Prve lige Srbije kada je Grafičar dočekao ekipu OFK Vršca, a Kosta Nedeljković bio je heroj pobede od 4:2. Naime, Zvezdino dete je postiglo pogodak u 89. minutu za 3:2, da bi tri minuta kasnije sjajnim centaršutom Nedeljković u trepavicu pogodio Stajića i na taj način je stavljena tačka na ovaj meč.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track