DA LI SRBIJA ZNA DA CENI SVOG KAPITENA? Fudbalski majstor i KOMANDANT VOJSKE! Pitanje je da li ćemo imati nešto slično
Foto: Starsport

MAĐIONIČAR

DA LI SRBIJA ZNA DA CENI SVOG KAPITENA? Fudbalski majstor i KOMANDANT VOJSKE! Pitanje je da li ćemo imati nešto slično

Fudbal -

"I dalje pravi razliku. Mislim da nećemo u potpunosti ceniti ovog čoveka sve do trenutka kada ne budemo više mogli da gledamo kako igra".

Jedan profil na društvenoj mreži Tviter koji prati dešavanja u srpskom fudbalu, a posebno reprezentaciju i utakmice "Orlova", na ovaj način je komentarisao igru kapitena, Dušana Tadića, na utakmici protiv Litvanije.

Srbija je pobedom, može da se kaže rutinskom uz manje probleme, otvorila kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, a oko 25.000 navijača moglo je prvi put posle Svetskog prvenstva na delu da vidi najbolje srpske fudbalere.

Upravo se Tadić po ko zna koji put istakao fudbalskim umećem, ali i ponašanjem na terenu.

Dokazao je i da kapitenska traka ne zauzima uzalud mesto na baš njegovoj levoj ruci.

Dirigovao je igrom "Orlova" čak i onda kada je lopta bila daleko od njega, na potpuno drugoj strani terena. Kada je bilo potrebe povišenim tonom i gestikulacijom rukama je pokazivao saigraču s loptom, u kom smeru bi ona trebalo da ide i naravno, sve "naredbe komandanta" izvršene su bez razmišljanja.

Odličnu utakmicu Tadić je obeležio golom i asistencijom.

I da, to možda jeste "samo Litvanija", a ne neki kvalitetniji protivnik, ali stvari koje je radio protiv Litvanije za njega su svakodnevnica.

Dušan Tadić će u novembru ove godine napuniti 35 godina, ali je u samom vrhu kada je reč o fizičkoj pripremi koju duži vremenski period održava na najvišem nivou.

Za Srbiju je odigrao 95 utakmica i nema sumnje da će skupiti još veliki broj nastupa i da će "Orlove", ukoliko ne bude većih iznenađenja, predvoditi na Evropskom prvenstvu 2024. godine u Nemačkoj.

Kuri sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track