"TOPLI ZEC" ZA DARIANA MALEŠA U ŠVAJCARSKOJ, ZBOG SRBIJE: Zdravko Kuzmanović otkriva pod kakvim pritiskom je novi PIKSIJEV SIN
Foto: Mutsu Kawamori / AFLO / Profimedia, Printscreen Instagram

velika panika

"TOPLI ZEC" ZA DARIANA MALEŠA U ŠVAJCARSKOJ, ZBOG SRBIJE: Zdravko Kuzmanović otkriva pod kakvim pritiskom je novi PIKSIJEV SIN

Fudbal -

Srbija ili Švajcarska, dilema je pred jednim od najtalentovanijih fudbalera Evrope, Darianom Malešom.

Darian Maleš
foto: Mutsu Kawamori / AFLO / Profimedia

Švajcarski mediji su u velikoj panici prethodnih dana, nakon što je Kurir objavio da Darian Maleš, fudbaler Intera na pozajmici u Bazelu, ima otvoren poziv selektora Orlova Dragana Stojkovića Piksija.

Radi se o levonogom veznom igraču, rođenom u Lucernu koji je prošao ceo sistem u švajcarskom fudbalu, igrao i igra za sve selekcije te zemlje.

Zdravko Kuzmanović
foto: Printskrin/Instagram

Gotovo istovetna karijera kao i kod Zdravka Kuzmanovića, koji je umesto Švajcarske izabrao da igra za Srbiju. Zato i jeste bivši igrač naše selekcije bio idealan sagovornik za novinare švajcarskog Blika.

- Darian sam treba da izvaga gde će ga više ceniti i kako budući planovi izgledaju u konkretnim uslovima - jasan je popularni Kuz.

Zdravko Kuzmanović, Darian Maleš
foto: Printskrin

Na pitanje da li žali što je izabrao Srbiju pre Švajcarske, Kuzmanović daje konkretan odgovor:

- Odigrao sam 50 utakmica, bio kapiten i učestvovao na svetskom prvenstvu.

Zdravko Kuzmanović
foto: Starsport/Srđan Stevanović

Srbija ga je više htela.

- Kada sam prešao iz Bazela u Fjorentinu, predsednik FS Srbije (Zvezdan Terzić op.a.) došao je u Italiju, lično da me ubedi.

Švajcarska je tada izgubila i Ivana Rakitića, ali su mediji iz te zemlje uvek više napadali Zdravka Kuzmanovića.

- Nisam samo ja, ima još slučajeva poput Rakitića ili Petrića (oba izabrala Hrvatsku op.a.) kada se Švajcarska uspavala. Verovatno su mislili da moj kvalitet nije dovoljan i da neću uspeti u Firenci. Ja sam u medijima predstavljen kao "babaroga" za plaćenje ostalih. Nisam imao pojma šta će se desiti u medijima. Bio sam mlad.

Darian Maleš
foto: Printskrin/Instagram

Otkrio je i istinu o tome kako su ga savetovali roditelji.

- Majka me je molila da igram za Švajcarsku, otac je rekao da sam odlučim - objasnio je Zdravko Kuzmanović.

Darian Maleš ove sezone dao je devet golova i upisao deset asistencija za Bazel u svim takmičenjima. U petak veče igrao je prijateljsku utakmicu za Švajcarsku protiv Španije (2:3) u selekciji do 21 godine. Bio je starter, igrao po desnoj strani u formaciji 4-3-1-2, a zamenjen je u 80. minutu. Za mladu selekciju Švajcarske igrao je još jedan Srbin, napadač Filip Stojilković.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track