POSAO JE ZAVRŠEN, BAHAR JE TRENER CRVENE ZVEZDE: Izraelski mediji tvrde da je sve gotovo! U Haifi već traže ZAMENU za Baraka
Foto: PATRICIA DE MELO MOREIRA / AFP / Profimedia

koferi spakovani

POSAO JE ZAVRŠEN, BAHAR JE TRENER CRVENE ZVEZDE: Izraelski mediji tvrde da je sve gotovo! U Haifi već traže ZAMENU za Baraka

Fudbal -

Crvena zvezda će od juna imati novog trenera, a njegovo ime je Barak Bahar. Tako bar tvrde izraelski mediji.

Barak Bahar
foto: PATRICIA DE MELO MOREIRA / AFP / Profimedia

Portal "One" piše da su čelnici Makabija iz Haife bez preterane panike i razočarenja primili vest da je njihov trener Barak Bahar pregovarao sa Crvenom zvezdom. Navodno, dogovor je postignut i Izraelac će na kraju sezone doći u Beograd i preuzeti klub.

Fakat je da u Makabiju iz Haife nisu zadovoljni, jer je Barak Bahar (44) bio taj koji je napravio od "zeleno-crnih" najdominatniju i najbolju ekipu u Izraelu. Čelnici kluba već su počeli da traže alternativu i raspituju se ko bi bio najbolja zamena za trenera koji ide u Crvenu zvezdu.

Rukovodstvo kluba predvođeno vlasnikom Jakovom Šaharom nada se da poslednje vesti vezane za Baraka Bahara neće uticati na predstojeće utakmice i borbu za titulu, pošto je ostalo još devet kola do kraja prvenstva. A, Makabi iz Haife očekuju tri važna meča protiv Hapoela Ber Ševe, Makabija iz Tel Aviva i Makabija Netanije.

- Ovo nije idealna situacija, ali nadam se da možemo da neutrališemo svu ovu buke oko terena. Uoči teške nedelje koja nas čeka. Za nas je trenutno najvažnije da osvojimo prvenstvo i treću titulu - poručili su čelnici Makabija iz Haife.

Barak Bahar, Kings Kangva
foto: Starsport/Peđa Milosavljević

Očekuje se da Barak Bahar sa sobom u Beogradu povede ceo svoj stručni štab iz Makabija, piše portal "One". Sve sa izuzetkom direktora Gala Albermana i kondicionog trenera Urija Harela.

Sa Baharom Barakom u Beograd dolaze njegov prvi pomoćnik Gaj Carfati, kondicioni trener Dror Šimšon i trener golmana Gaj Vajsinger.

- Gal Alberman već traži alternativu za trenera tima i verovatno neće mirno da sedi. Ne sumnjamo da će Alberman pronaći najbolje rešenje, bilo da će to biti strani ili izraelski trener - poručili su iz Haife, a prenosi portal "One".

Iz redova prvaka Izraela poručuju da odlazak trenera neće bitno uticati na sastav Makabija iz Haife za narednu sezonu. Ugovori sa ključnim fudbalerima kao što su Tjaron Šeri, Omer Acili i Šon Goldberg već su potpisani. Takođe, postoji namera da se za leto zadrži osovina tima, dok bi novi trener imao priliku da dovede nekoliko pojačanja po svom izboru.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track