KO SU NAJPLAĆENIJI FUDBALERI PREMIJER LIGE: Zarađuju milione evra, a iznenadićete se ko je BROJ JEDAN!
Foto: EPA/Adam Vaughan, AP/Rui Vieira

bruka

KO SU NAJPLAĆENIJI FUDBALERI PREMIJER LIGE: Zarađuju milione evra, a iznenadićete se ko je BROJ JEDAN!

Fudbal -

Englezi vole da se hvale da je Premijer liga trenutno najjače fudbalsko prvenstvo na svetu, te da na Ostrvu igraju najbolji i najkvalitetniji igrači.

Kevin De Brujne
foto: Andrew Yates / Zuma Press / Profimedia

Da li je stvarno tako? Znamo da se sa njihovom konstatacijom, ne bi složili Španci, Francuzi i Italijani. Jedno je sigurno, gazde engleskih klubova mnogo troše na svoje igrače. Plate koje imaju fudbaleri Premijer lige su jedne od najvećih u Evropi i svetu.

Mančester siti, klub koji je prvak Engleske u svojim redovima, očekivano ima i najskuplje igrače. I to ne jednog, već dvojicu.

Iznenađenje je da je fudbaler sa najvećom platom u Premijer ligi Belgijanac Kevin De Brujne. Prema podacima koje je plasirao francuski list "Ekip" De Brujne mesečno zaradi 1.700.000 funti, odnosno godišnje 20.400.000 funti.

Erling Haland
foto: Profimedia

Drugi na listi najplaćenijih jeste Erling Haland, takođe fudbaler Mančester sitija, koji posle mesec dana na račun dobije sumu od 19.308.000 funti. Toliko novca dobija i golman rivalskog Mančester junajteda David De Hea.

David De Hea
foto: Jonathan Moscrop / Zuma Press / Profimedia

Među petoricom najplaćenijih fudbalera u Premijer ligi su još dva poznata lica. Četvrti je Mohamed Salah iz Liverpula, sa godišnjom zaradom od 1.495.000 funti, odnosno godišnje 17.940.000 funti.

Mohamed Salah
foto: David Blunsden / Actionplus / Profimedia

Identičnu platu kao Mohamed Salah ima i vezni fudbaler Mančester junajteda Džejdon Sančo, koji jedini od prve petorice nije standardan u timu i koji već godinama pruža blede partije na terenu, toliko blede da više nije ni reprezentativac Engleske. A, Mančester junajted je Borusiji iz Dortmunda za Džejdona Sanča platio obeštećenje od 72.000.000 funti.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track