MOSAD DOLAZI U SRBIJU: Agenti tajne službe Izraela čuvaće novog trenera Zvezde Baraka Bahara
Foto: EPA/Alessandro di Marco, Shutterstock, Screenshot Youtube

BEZBEDNOST

MOSAD DOLAZI U SRBIJU: Agenti tajne službe Izraela čuvaće novog trenera Zvezde Baraka Bahara

Fudbal -

Država Izrael odlučila da svoje sportiste štiti u svim stranim zemljama, pa će tako biti i u slučaju stratega crveno-belih

Barak Bahar od sledeće sezone biće trener Crvene zvezde! Izraelski mediji tvrde da je posao gotov i da će dosadašnji stručnjak Makabija iz Haife po okončanju tekućeg prvenstva stići u Beograd.

Barak Bahar
foto: PATRICIA DE MELO MOREIRA / AFP / Profimedia

Kao svaki Izraelac, tako će i Barak Bahar u inostranstvu imati zaštitu svoje države. Tačnije, uz njega će biti jedan ili dvojica agenata državnih organa. Specijalna obaveštajna služba Izraela Mosad decenijama unazad štiti sportiste i sportistkinje svih uzrasta koji odlaze u inostranstvo.

Najočitiji primer viđen je proteklih dana, kada je kadetska fudbalska reprezentacija Izraela boravila u Srbiji na kvalifikacionom turniru za EP. Uvek je nekoliko ljudi u odelima bilo uz delegaciju, nevezano da li su igrali u Staroj Pazovi ili na Banovom brdu.

Fudbaler Partizana i kapiten crno-belih Bibars Natho pod nadzorom je specijalnih agenata, koji se brinu za njegovu bezbednost i bezbednost njegove porodice. Isti slučaj bio je i sa izraelskim igračem Idanom Veredom, koji je u sezoni 2015/2016. nosio dres Crvene zvezde, te košarkašem Gajom Pninijem, koji je 2008. igrao za FMP iz Železnika.

Mosad
foto: Shutterstock

Ovakva praksa u Izraelu, a u vezi sa svim sportistima iz te zemlje, uvedena je posle velike tragedije i masakra izraelskih sportista na Olimpijskim igrama u Minhenu 1972. godine. Tada je osmoro palestinskih terorista iz organizacije Crni septembar ušlo u zgradu u olimpijskom selu, gde su bili smešteni izraelski atletičari, i odmah ubili dvojicu, a devetoro držali kao taoce za vreme akcije. Svi taoci su ubijeni tokom kontroverzne akcije nemačke policije u pokušaju da ih spasu. Od osam terorista, petorica su ubijena tokom akcije spasavanja, dok su trojica uhapšena i predata Libiji malo manje od dva meseca posle napada.

CEO STRUČNI ŠTAB - Bahar dovodi saradnike

Barak Bahar će po okončanju sezone doći u Beograd i preuzeti Crvenu zvezdu. Zajedno s njim, u glavni grad Srbije stižu i njegovi saradnici iz Makabija iz Haife. Portal Van (One) piše da s Barakom Baharom dolaze njegov prvi pomoćnik Gaj Carfati, kondicioni trener Dror Šimšon i trener golmana Gaj Vajsinger.

BROJNE AKCIJE - Nagrade za navijače

Fudbaleri Crvene zvezde u subotu igraju utakmicu protiv ekipe Mladost GAT na stadionu „Rajko Mitić“ od 18 časova. Klub je obezbedio razne nagrade za najmlađe navijače, a uz vrlo popularnu cenu ulaznica od 300 dinara, biće i besplatan ulaz za svu decu do 12 godina.

(Kurir sport/Aleksandar Radonić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track