ŠVAJCARCI U PANICI ZBOG PIKSIJA I MALEŠA: Zovu drugog Srbina u reprezentaciju! U pomoć priskače i legendarni ĆIRIJAKO SFORCA!
Foto: Profimedia

histerija i pometnja

ŠVAJCARCI U PANICI ZBOG PIKSIJA I MALEŠA: Zovu drugog Srbina u reprezentaciju! U pomoć priskače i legendarni ĆIRIJAKO SFORCA!

Fudbal -

Fudbalski radnici u Švajcarskoj su u panici zbog agilnosti selektora Srbije Dragana Stojkovića i sportskog direktora A tima Stevana Stojanovića.

Filip Stojilković
foto: Mutsu Kawamori / AFLO / Profimedia

Posle otkrića Kurira da je Darian Maleš (21), mladi reprezentativac Švajcarske skautiran od strane ljudi iz FS Srbije, tamošnje rukovodstvo je u ozbiljnoj histeriji i pometnji.

Švajcarski list "Blik" piše da su čelnici FS Švajcarske ozbiljni u nameri da poziv za A tim upute Filipu Stojilkoviću, još jednom Srbinu koji igra za mladu reprezentaciju Švajcarske. U svom tekstu ne pominju Dariana Maleša, što imputira da ili nešto spremaju i sa njim, ili je momak čvrsto rešio da igra za Srbiju.

Darian Maleš
foto: Mutsu Kawamori / AFLO / Profimedia

Navodno, selektor Švajcarske Murat Jakin planira da Filipa Stojilkovića (23) pozove u A tim tokom junskih kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, mada je pitanje koliko je to izvodljivo. Momak rođen u mesti Colikon u blizini Ciriha igra na poziciji napadača i član je Darmštata, nemačkog kluba koji igra u Cvajti.

Filip Stojilković
foto: Prntskrin

Karijeru je počeo u Cirihu, a prvi izlet u Nemačku Filip Stojilković imao je 2018. godine, kada je stigao u redove bundesligaša Hofenhajma. Tu se zadržao samo jednu sezonu, da bi se vratio u redove švajcarskog niželigaša Vila. Uspeo je golovima da povrati poljuljano samopouzdanje, pa je dobio poziv Siona. U dresu tog kluba, ali i Araua gde je igrao na pozajmici Filip Stojilković je zaslužio poziv Darmštata, koji ga je potpisao u januaru za 2.000.000 evra.

Ćiriako Sforca, Ćirijako Sforca
foto: SPP-JP / Shutterstock Editorial / Profimedia

O kvalitetima Filipa Stojilkovića govorio je Ćirijako Sforca, njegov nekadašnji trener i legenda švajcarske fudbalske reprezentacije.

- Filip ima nos za gol, ne treba mu mnogo šansi. Takođe je robustan, ima moć, odličan udarac i tehniku. I on ide tamo gde boli. Švajcarska nema mnogo napadača poput njega - slikovito je objasnio Ćirijako Sforca i dodao:

- Momak je ogroman talenat, ali mora da ima dobre ljude oko sebe koji će brinuti o njegovoj karijeri. Bez emocija.

Filip Stojilković
foto: Blatterspiel / imago sportfotodienst / Profimedia

Švajcarski list "Blik" podseća da će Filip Stojilković teško debitovati za A tim u junu, pošto će mlada reprezentacija tada igrati Evropsko prvenstvo. Ambicije svih u Savezu su da se napravi dobar rezultat i napadne medalja.

- Naravno, A tim Švajcarske je moj cilj. Spreman sam. Ali, glavom sam u selekciji do 21 godine - rekao je Filip Stojilković.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track