NEMANJA TOŠIĆ, LEVI BEK ČUKARIČKOG: Već smo zaboravili Niš, fokus je sad na gostovanju u Ivanjici
Foto: FK Čukarički

Brđani posle trijumfa nad Radničkim

NEMANJA TOŠIĆ, LEVI BEK ČUKARIČKOG: Već smo zaboravili Niš, fokus je sad na gostovanju u Ivanjici

Fudbal -

Čukarički je uspešno preskočio još jedno gostovanje, ono koje je među najtežima u Super ligi, protiv Radničkog u Nišu. Pobedom su se Brđani probili na treće mesto na tabeli, sada sa dva boda manje od TSC-a, ali i dva više u odnosu na Partizan. Među najboljima u inače odličnoj ekipi sa Banovog brda bio je levi bek Nemanja Tošić.

Bio je odličan u odbrani, ali i prilično učinkovit u napadu. Kod svih prekida Čukaričkog odlazio je u protivnički šesnaesterac, a iznudio je i dva jedanaesterca, koje je potom u golove pretvarao kapiten Marko Docić.

- Samo sam radio ono što se od mene traži prilikom ofanzivnih prekida. Ispostavilo se da je dva puta lopta dolazila u taj prostor koji napadam, imao sam sreće da u dva navrata izborim penale za svoj tim. I bez toga, imali smo dobrih akcija tokom meča, postigli gol i pre jedanaesterca, ali je on poništen zbog ofsajda. Kad je ovako teška utakmica, treba da koristite svaku šansu koja vam se pruži, a mi smo upravo to učinili – kazao je levi bek Čukaričkog Nemanja Tošić.

Brđani su posle gotovo dve decenije slavili protiv Radničkog u Nišu, ekipe koja je za njih bila najneugodniji domaćin.

- Nismo se time opterećivali. Meč u Nišu je sam po sebi nosio određenu težinu, bio je izuzetno bitan, baš kao što su i svi ostali u ovom delu sezone. Svaki bod nam je bitan u borbi za vrh tabele. Činjenica da toliko dugo nismo slavili na „Čairu“ bila je samo dodatni motiv za nas – kazao je Tošić, koji je potom nastavio:

- Odigrali smo prilično zrelu utakmicu. Znali smo da neće biti lako, a pristup je bio zaista sjajan. Trudili smo se da iskoristimo svaku šansu koja nam se ukaže, a da rivali ostavimo u napadu što manje prostora, znali smo da su vrlo opasna ekipa. U prvom poluvremenu je sve išlo po našim željama, stekli smo dva gola prednosti. Znali smo da je 2:0 najopasniji rezultat, nije bilo lako u drugom poluvremenu, ali mi je drago da je svako od igrača izgarao na terenu i dao veliki doprinos važnom trijumfu u Nišu.

Vremena za odmor gotovo da nije bilo, ekipa se iz Niša vratila u noći između nedelje i ponedeljka, a ujutro je odradila i trening oporavka.

- Već smo zaboravili utakmicu u Nišu. Za tri dana igraćemo meč u Ivanjici protiv Javora, jednostavno moramo da se fokusiramo na narednog rivala. Ne razmišljamo o bilo čemu drugom, niti o utakmici koja sledi potom.

Čukarički će u četvrtak (18 časova) ponovo u goste, rival će im biti Javor u Ivanjici.

- Uvek je to bilo teško gostovanje. Smatram da sada imaju zaista kvalitetnu, kompaktnu ekipu, sa odličnim pojedincima. Neke od njih odlično poznajemo. Lično, uvek se posebno fokusiram na protivničke napadače, s obzirom na moju poziciju u timu. Igrao sam u Mačvi sa Gigićem, sada špicom Javora, znam koliko može da bude opasan. Takođe, u Ivanjici je naš bivši saigrač Kempbel, koji može da jednim potezom da „prelomi“ utakmicu čak i kad ga ne krene najbolje. Imamo ogroman respekt prema Javoru, moraćemo da obratimo pažnju na svaki detalj na toj utakmici. Na nama je da prikažemo veliku borbu, zalaganje i karakter kao u prethodnim utakmicama. Verujem da jesmo kvaliteteniji, ali to možemo da dokažemo samo na terenu.

U međuvremenu, Čukarički se probio na treće mesto, ali na Banovom brdu ne prave bilo kakve kalkulacije, što je potvrdio i Tošić.

- Težimo da igramo našu igru protiv svake ekipe. Kad je tako, kad ne odstupamo od principa koje imamo, mnogo nam je lakše. Cilj je uostalom da našim kvalitetom, zalaganjem, trudom i karakterom sve na terenu sprovedemo u delo. Iako zvuči kao stereotip, stvarno razmišljamo samo o prvoj narednoj utakmici. Ne pravimo nikakve kalkulcije, ne gledamo šta nam je potrebno za drugo, a šta za treće ili četvrto mesto. Tek će se voditi velike bobre u plej-ofu, čeka nas vrlo zanimljiv završetak Super lige, ali i Kupa Srbije. I svi se tome radujemo – naglasio je Nemanja Tošić.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track