PREMINULI FUDBALER BIO JE VELIKI NAVIJAČ CRVENE ZVEZDE: Malo je nedostajalo da obuče voljeni dres! Hteo ga je Robert Prosinečki
Foto: Printskrin/Instagram

tuga do neba

PREMINULI FUDBALER BIO JE VELIKI NAVIJAČ CRVENE ZVEZDE: Malo je nedostajalo da obuče voljeni dres! Hteo ga je Robert Prosinečki

Fudbal -

Vest o smrti fudbalera Marija Božića potresla je sve u Srbiji, ali i celom regionu.

Mario Božić
foto: Printskrin/Instagram

Preminuo je posle dve operacije i teške bolesti, sa kojom nije uspeo da se izbori. Imao je tumor na mozgu. Mario Božić (39) rođen je u Tuzli 1983. godine, a fudbalsku karijeru započeo je u izbeglištvu, u Loznici.

Mlad je otišao u inostranstvo i karijeru gradio u Mađarskoj, gde je igrao za Videoton i Ujpešt, a potom i u Slovačkoj gde je bio član Slovana iz Bratislave. Baš tada počinje interesovanje Crvene zvezde za njega.

Mario Božić, Nejc Pečnik
foto: Starsport/Srđan Stevanović

U sezoni 2010/2011. trener crveno-belih Robert Prosinečki želeo je da ga dovede na Marakanu, međutim Slovaci su tražili prilično veliko obeštećenje, tako da do transfera nije došlo.

- Kao i svakom igraču sa ovih prostora Crvena zvezda bi za mene predstavljala premiju, izazov. Samo da mi je jednom da odigram utakmicu pred Delijama - pričao je tada Mario Božić.

Nažalost, želja mu se nije ispunila, ali je poslednjih godina bio redovan posetilac na utakmicama Crvene zvezde. Dolazio je ili sam, ili sa porodicom i uvek je nosio duks voljenog kluba. Igrao je za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Umesto u Crvenu zvezdu, Mario Božić je otišao u Izrael u ekipu Ašdoda. Onda je igrao za Borac iz Čačka, da bi otišao u Kinu u Šangaj Šenhua gde je igrao sa čuvenim Nikolasom Anelkom, Simurk iz Azerbejdžana, grčki Panahaiki... Karijeru je završio tamo gde je i počeo u Loznici.

Iza sebe je ostavio suprugu Ivanu i troje dece. Mario Božić biće sahranjen u sredu, u 14.00 časovam na groblju u Loznici.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track