MESIJA OVAKO NIKO NIKADA NIJE PONIZIO: PSŽ dao Argentincu ŠOKANTNU ponudu! Nema šanse da OVO prihvati!
Foto: CHRISTOPHE SAIDI / Sipa Press / Profimedia

bliži se prekid saradnje

MESIJA OVAKO NIKO NIKADA NIJE PONIZIO: PSŽ dao Argentincu ŠOKANTNU ponudu! Nema šanse da OVO prihvati!

Fudbal -

Kako stvari trenutno stoje, Lionel Mesi će na kraju sezone napustiti Pari Sen Žermen.

Slavnom Argentincu na kraju sezone ističe ugovor sa Parižanima i oni su rešili da mu ponude novi, ali uslovi su takvi da će ih teško prihvatiti.

Ugledni francuski list "L'Equipe" otkriva da će Mesi ostati na Parku Prinčeva samo ako pristane na drastično smanjenje plate od neverovatnih 75 odsto. Dakle, umesto dosadašnjih 40 miliona evra imao bi godišnju platu od 10 miliona evra.

Argentincu novac nije problem, ali teško da će svetski šampion pristati na ovakvo poniženje.

Francuski list piše da PSŽ zbog finansijskog fer-pleja mora hitno da "skreše" budžet za plate i navodno zato Mesiju ne može da ponudi više.

S druge strane, navijači smatraju da više i ne zaslužuje. Oni su ogorčeni na Argentinca jer je u najbitnijim mečevima neprimetan na terenu. Dve godine je tu, a ekipa završava takmičenje u Ligi šampiona na startu nokaut faze. Zato su mu nakon eliminacije od Bajerna priredili salve zvižduka i uvreda i jasno poručili da ga više ne žele u klubu.

Besni su jer igrač koji zarađuje 40 miliona godišnje u sve četiri ključne utakmice u poslednje dve sezone nije pokazao ništa. Protiv Reala prošle godine i Bajerna ove sezone nije upisao ni gol ni asistenciju, a u sva četiri meča imao je ukupno tek tri udarca u okvir gola.

"Previše dobija u odnosu na ono što daje na terenu, posebno zato što ga opet nije bilo u najvažnijim utakmicama u Ligi šampiona, iz koje smo opet prerano ispali. Ne želimo ga više u klubu", jasno su poručili navijači francuskog kluba.

Ugovor mu ističe na leto i najverovatnije će se vratiti u svoju Barselonu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track