LUDILO, OVO JE MESIJEVA BUDUĆA PLATA: Zarađivaće 400 miliona evra godišnje, ili po danu više od MILION EVRA!
Foto: Federico Pestellini / Panoramic / Profimedia, Shutterstock

glava boli

LUDILO, OVO JE MESIJEVA BUDUĆA PLATA: Zarađivaće 400 miliona evra godišnje, ili po danu više od MILION EVRA!

Fudbal -

Leo Mesi, najbolji fudbaler današnjice i nedavno završenog Svetskog prvenstva u Kataru, dobio je neverovatnu finansijsku ponudu. Od koje se vrti u glavi.

Leo Mesi
foto: Matthieu Mirville/DPPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

Al Hilal, klub iz Saudijske Arabije, ponudio je Argentincu neverovatnih 400.000.000 evra po sezoni. Duplo više od plate koju ima Kristijano Ronaldo u Al Nasru, najvećem rivalu pomenutog Al Hilala.

Ovu informaciju u javnost je plasirao italijanski novinar Fabricio Romano. Ako bi se kao tačno pokazalo da je Leo Mesi stvarno kontaktiran od Saudijaca, onda bi njegova godišnja primanja bila nešto što do sada nije viđeno u svetu fudbala.

Kristijano Ronaldo
foto: Fayez NURELDINE / AFP / Profimedia

Da našim čitaocima pokušamo da približimo o kojoj sumi se radi i koliko je to zapravo novca. Mesi bi godišnje imao 400 miliona evra, mesečno više od 33 miliona, nedeljno preko osam miliona, a po danu više od milion evra.

Ako raščlanimo još malo. Na sat Argentinac bi dobijao 46.296 evra, ili 772 evra po minutu, odnosno 13 evra po sekundu. Nestvarno.

Leo Mesi
foto: Julien Mattia / Le Pictorium / imago sportfotodienst / Profimedia

Leo Mesi trenutno je fudbaler PSŽ, gde godišnje zarađuje 40.440.000 evra. To znači da mu Saudijci, iako ima 35 godina nude deset puta veću platu od one koju ima u Parizu. S obzirom da poslednjih nedelja doživljava konstantne zvižduke od strane navijača PSŽ, vrlo je verovatno da će Argentinac na kraju sezone napustiti klub.

Izvesno je da će razmotriti ponudu Al Hilala, iako ga mami povratak u Barselonu, koja ne može ni približno da mu ponudi pogatstvo kakvo nude iz Saudijske Arabije.

Leo Mesi
foto: Ibrahim Ezzat/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Zanimljivo je da je klub Al Hilal trenutno treći na tabeli fudbalskog prvenstva Saudijske Arabije, sa 45 bodova. Prvo mesto drži Al Itihad sa 53 boda, dok je drugi Al Nasr Kristijana Ronalda sa 52 boda. Četvrti je Al Šabab sa 44 poena. Upravo će ta četiri kluba voditi borbu za titulu u šampionatu.

Leo Mesi, plata koju nude Saudijci

400.000.000 po godini

33.333.333 mesečno

8.333.333 nedeljno

1.111.111 po danu

46.296 po satu

772 po minutu

13 po sekundu

Leo Mesi

17

golova postigao je ove sezone

17

asistencija upisao je za PSŽ

32

utakmice odigrao je za klub

Kurir sport/A. Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track