PITANJE TI JE GLUPO! A, GLUP SI I TI: Neverovatno šta je Rusu odgovorio Srbin! A, razlog je Slaviša Jokanović!
Foto: www.fcdm.ru

štitio zemljaka

PITANJE TI JE GLUPO! A, GLUP SI I TI: Neverovatno šta je Rusu odgovorio Srbin! A, razlog je Slaviša Jokanović!

Fudbal -

Slaviša Jokanović radi pod velikim pritiskom u Rusiji, kao šef stručnog štaba moskovskog Dinama.

Slaviša Jokanović
foto: Printskrin/Instagram

Ruski gigant ušao je sa velikim ambicijama u domaće prvenstvo, ali se od početka sezone muči. Klub je trenutno na petom mestu, sa svega 35 bodova, dok vodeći Zenit ima 51.

Kad je tako, onda je najteže treneru. Slaviša Jokanović za vikend je sa svojim Dinamom u Moskvi u prvenstvu poražen od Sočija rezultatom 0:2.

Pravi šok usledio je u sredu veče, u četvrtfinalu Kupa Rusije, kada je Dinamo na svom terenu, posle penala poražen od ekipe Akron, iz druge lige. Meč je završen rezultatom 0:0, ali je tim iz Toljatija posle izvođenja jedanaesteraca bio bolji sa 4:1.

Arsen Zaharjan, Dinamo Moskva
foto: www.fcdm.ru

Moskovljani su ispali iz Kupa Rusije, a svi su se nadali da baš u tom takmičenju mogu do trofeja. Novinari traže glavu srpskog trenera i odgovornost za loše rezultate.

Pitali su Slavišu Jokanovića da li ima osećaj da bi uskoro mogao da ostane bez posla.

- To nije pitanje za mene, već za šefove kluba. Radim kao trener više od 15 godina i svoj posao uvek radim sa velikom posvećenošću. Još jednom ponavljam. Mislim da nismo igrali loše. Iako je jasno da imamo problema sa završetkom akcija u poslednjim utakmicama - rekao je srpski trener i dodao:

- Iz raznih razloga, nismo u najboljoj formi. Nemamo veliku grupu igrača. Negde nemamo sreće. Moramo da nastavimo vredno da radimo, da budemo jedinstveni i jaki.

Pred medije je izašao sportski direktor moskovskog Dinama Željko Buvač, nekadašnji saradnik Jirgena Klopa.

Željko Buvač
foto: Kurir sport/Aleksandar Radonić

Na pitanje novinara, šta čeka trenera Slavišu Jokanovića, Buvač je odgovorio:

- To je glupo pitanje, kao i ti!

Posle toga, pored Slaviše Jokanovića na udaru ruskih medija našao se i Željko Buvač, zbog neprikladnog i nekulturnog ponašanja prema novinarima.

Fudbalski klub Dinamo iz Moskve izdao je saopštenje u kojem se izvinjava novinarima zbog ponašanja svog direktora Željka Buvača, ali i fudbalera Fedora Smolova. Napadač je posle utakmice jednog novinara nazvao klovnom, nakon što ga je ovaj podsetio na obećanje da će sa Dinamom osvojiti Kup Rusije.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track